El Secretari General de la Presidència, Ramon García-Bragado, i el president de la Fundació puntCAT, Joan Francesc Gras, han signat avui un conveni de col•laboració per facilitar el registre i protegir els principals dominis punt cat dels serveis públics catalans, com són els noms d’escoles, jutjats i hospitals, a més dels portals que hores d’ara faciliten els serveis de l’administració per Internet.

El departament de la Presidència ha coordinat aquest procés de manera que els noms dels serveis relacionats amb tots els departaments de la Generalitat podessin registrar-se en la primera fase de promoció del PUNT CAT.

En virtut del conveni signat, la Generalitat es compromet a portar a terme les actuacions necessàries per tal que els serveis relacionats amb els diversos departaments de la Generalitat puguin accedir a registrar-los en el domini .cat, mentre que la Fundació puntCAT en gestionarà el registre. Aquesta fundació és qui té la competència de la gestió d’aquest domini, reconegut internacionalment des del mes de setembre de l’any passat.

La Generalitat destinarà un màxim de 120.000 euros a aquesta iniciativa, una quantitat que s’ha establert fent una avaluació de 1.000 dominis que les dues parts es comprometen a registrar i que corresponen als principals serveis i marques corporatives de la Generalitat. Segons l’acord amb la ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers), s’ha obert un període de tres mesos reservat per tal que les entitats públiques puguin tenir prioritat a l’hora de reservar els seus dominis. L’acord estableix que la Generalitat es farà càrrec del cost del registre durant un període de dos anys.

Durant l’acte de signatura del conveni, el secretari general de la Presidència ha assegurat que el Govern de Catalunya està al costat de la iniciativa, promovent el punt cat entre els noms dels serveis de la Generalitat a la Xarxa.

1  

Imatges

Foto signatura del conveni entre la Generalitat i la Fundació puntCAT

Foto signatura del conveni entre la Generalitat i la Fundació puntCAT 1106

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa en PDF

Nota de premsa en PDF
PDF | 38