L’empresa pública Adigsa, del Departament de Medi Ambient i Habitatge, ha adjudicat dues obres de rehabilitació d’edificis al Baix Llobregat, als barris de Camps Blancs de Sant Boi de Llobregat, i de Buenos Aires de Martorell, per un import de 320.709 €. A més, en el darrer any, Adigsa ha invertit a Sant Boi 268.028 € i a Martorell 546.836 €.

A Camps Blancs, l’empresa MYG, SA, ha estat l’adjudicatària amb un pressupost de 130.785 €, i les obres consistiran a substituir plaques de fibrociment en baranes de balcons, galeries i tancaments d’escala dels blocs 1 i 2. A Buenos Aires, l’empresa Técnicas de Rehabilitación, SL, farà la impermeabilització de la coberta i la reparació del ràfec. En aquest darrer cas, el pressupost és de 189.924 €; el 88,2% va a càrrec d’Adigsa, i l’11,7% a càrrec dels veïns.

En total, Adigsa ha assignat 27 obres de rehabilitació d’edificis i urbanització per un import de 10.545.066 €. Les actuacions es faran a 24 barris de catorze municipis catalans. Adigsa, que administra el parc d’habitatge públic de la Generalitat, ha adjudicat les obres amb una baixa mitjana del 13,3%, de manera que les empreses han ofert els projectes per una quantitat inferior en aquest tant per cent. La baixa de les obres assignades el mes de juliol va tenir una mitjana del 13,2%. A finals d’aquest mes es farà la darrera licitació d’enguany, amb la qual cosa Adigsa haurà adjudicat el 100% de les obres previstes.

A les obres de rehabilitació d’edificis, Adigsa reserva llocs de treball a persones en risc d’exclusió social, mitjançant el programa Posa’t a punt. En el cas de Sant Boi de Llobregat i  Martorell, s’han destinat dos llocs per a dos manobres, un a cada obra.

2  

Imatges

Edificis a Camps Blancs

Edificis a Camps Blancs 926

Barri de Buenos Aires

Barri de Buenos Aires 1327