El Departament de Justícia ha signat avui un conveni amb la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) per tal de potenciar i ampliar l’oferta formativa a distància que es fa a les presons catalanes. El Conveni l’han signat el conseller de Justícia, Josep M. Vallès, i el rector de la Universitat Oberta de Catalunya, Gabriel Ferraté. També ha assistit a l’acte el secretari de Serveis Penitenciaris, Rehabilitació i Justícia Juvenil, Albert Batlle.

Mitjançant la signatura d’aquest Conveni, la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) complementarà l’oferta de programes educatius i de formació a distància que hi ha a les presons catalanes amb els cursos següents:

assignatures emmarcades en l’oferta de l’@teneu Universitari i titulacions homologades que actualment ofereix la UOC.

L’@teneu Universitari ofereix la possibilitat de cursar determinades assignatures de la UOC a persones interessades a ampliar o reforçar competències i coneixements en qualsevol dels camps d’estudi que configuren l’oferta de formació universitària, sense necessitat de tenir els requisits d’accés a la universitat.

Els cursos d’estudis universitaris es duran a terme utilitzant la metodologia d’ensenyament no presencial pròpia de la UOC.

Els destinataris d’aquest programa pilot són els interns del Centre Penitenciari Quatre Camins i les internes del Centre Penitenciari Brians.

La UOC cedirà gratuïtament material informàtic i editorial per als centres penitenciaris. Igualment, establirà un sistema de beques per als interns i internes per cooperar en aquest projecte.

Estudis a distància a les presons catalanes

Un total de 156 interns de les presons catalanes s’han matriculat al llarg d’aquest any en algun tipus d’ensenyament a distància.

A la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) s’han inscrit  un total de 5 interns  per tal de cursar alguna carrera universitària i 15 interns més per cursar els estudis d’accés a la universitat.

A l’Institut Català d’Ensenyament Secundari a Distància (ICESD) s’han inscrit un total de 48 interns per obtenir a distància el graduat d’educació secundària.

A la UNED s’han matriculat un total de 47 interns per cursar una carrera universitària i 20 més per cursar els estudis d’accés a la universitat.

Pel que fa a les llicenciatures, els interns tenen preferència per les carreres de lletres com ara dret, psicologia i ciències empresarials. Entre les carreres de ciències, les escollides pels interns són les diferents branques d’enginyeria.

1  

Imatges

Fotografia de la signatura del conveni

Fotografia de la signatura del conveni 588

1  

Fitxers adjunts

Conveni de col·laboració entre el Departament de Justícia i la UOC

Conveni de col·laboració entre el Departament de Justícia i la UOC
DOC | 81