Economia i Hisenda

El Departament d'Economia i l'Ajuntament de Barcelona tanquen l'acord per a la compra de la futura seu del Departament de Benestar i Família

query_builder   11 gener 2006 14:30

event_note Nota de premsa

El Departament d'Economia i l'Ajuntament de Barcelona tanquen l'acord per a la compra de la futura seu del Departament de Benestar i Família

La conselleria de Benestar i Família s’ubicarà a les antigues cotxeres de Borbó al districte de Nou Barris

El Departament d’Economia i Finances de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona han tancat aquest dimecres la compravenda d’una parcel•la dels terrenys de les antigues cotxeres de Borbó on s’ubicarà la nova seu de la conselleria de Benestar i Família que actualment es troba a l’edifici de Palau de Mar. Els consellers d’Economia i Finances i de Benestar i Família, Antoni Castells i Anna Simó, i l’alcalde de Barcelona, Joan Clos, han signat avui el conveni de col•laboració interadministrativa en el qual es defineixen les característiques de la compra per part de la Generalitat d’una part dels terrenys que ocupaven les antigues cotxeres de Borbó, propietat del consistori barceloní. Situats al districte de Nou Barris, entre els carrers Costa i Cuixart, Ramon Albó i l’avinguda de Borbó, aquesta parcel•la ocupa una superfície de 4.567 metres quadrats amb un sostre edificable de 20.000 metres quadrats. El cost de l’operació serà de 9.280.000 euros.

Aquests terrenys, on es construirà la futura seu del Departament de Benestar, passaran a formar part del patrimoni immobiliari de la Generalitat. Aquesta operació s’emmarca en la voluntat del govern de reestructurar i racionalitzar el patrimoni immobiliari de l’administració catalana. Això significa concentrar les dependències administratives dels diferents departaments que actualment es troben disperses principalment per la ciutat comtal, per reagrupar-los, preferentment, en edificis de propietat i ubicats sobre sòl destinat a equipaments i amb bona comunicació. Els objectius d’aquesta política són millorar l’organització administrativa i la prestació de serveis al ciutadà; col•laborar amb els ens locals per fomentar el dinamisme de determinades zones de la ciutat; i reduir la despesa corrent de l’administració. L’actual seu de la conselleria de Benestar i Família, amb una superfície de 15.826 metres quadrats, es troba a Palau de Mar des del 1993 i en règim de lloguer.

Racionalitzar i reorganitzar el patrimoni immobiliari de la Generalitat

L’acte de signatura d’avui és un exemple més d’aquesta política de la Generalitat no només a la ciutat de Barcelona, sinó arreu de la geografia catalana. El passat més de juliol, la Generalitat i el Grup Aigües de Barcelona van tancar la compra de l’antiga seu d’Agbar a Barcelona per concentrar totes les dependències del Departament d’Interior que es trobaven disperses per la ciutat comtal en un sol edifici en règim de propietat. També l’any 2005, l’administració catalana, l’Ajuntament de Barcelona i el Consorci de la Zona Franca varen signar un conveni per a l’adquisició d’un complex conegut com a Edifici d’Oficines FÒRUM on s’instal•laran properament les dependències del Departament d’Universitats, Recerca i Societat de la Informació (DURSI).

Fora de l’àrea metropolitana de Barcelona, la Generalitat també ha dut a terme noves actuacions com la signatura d’un protocol d’intencions amb l’Ajuntament de Tarragona per construir la futura ciutat judicial en aquesta ciutat i ubicar altres dependències del Departament de Justícia al Camp de Tarragona. Aquest any, la Generalitat preveu continuar amb aquesta política de racionalització i reorganització del seu patrimoni immobiliari amb noves operacions. De fet, ja estan en marxa les obres de rehabilitació de l’antic Hospital de Santa Caterina a Girona en el qual es concentraran pràcticament tots els serveis que l’administració catalana ofereix en aquesta demarcació. 

2  

Imatges

Imatges de la signatura

Imatges de la signatura 581

Imatges de la signatura

Imatges de la signatura 305

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia