La consellera de Benestar i Familia, Carme Figueras, acompanyada de la Secretària General, Anna Miró, ha presentat avui dimecres 21 de juny, els nous responsables dels serveis territorial (SSTT) del Departament: directors i directores dels serveis territorials del Departament: directora dels STT de Barcelona, Matilde de las Heras; de Girona, Pepa Celaya; a Lleida, Helena Cervera; de Tarragona, Carme Esteba; i el director dels SSTT de les Terres de l'Ebre, Gabriel Perles
La Secretària General, Anna Miró, ha explicat a grans trets les línies d'actuació pel que fa les delegacions, i ha reiterat la voluntat d'incrementar i millorar les relacions amb els municipis i ens locals i, mitjançant els directors territorials, crear un bon clima de confiança entre les administracions; també es treballarà per apropar el Departament al ciutadà, apostant per unes relacions fluides i transparents.

"Els serveis territorial, ha remarcat Miró, són el ulls del Departament", pel seu contacte més directe i immediat amb els ciutadans, i a través d'aquests "ulls" la Conselleria copsa la realitat que afecta la ciutadania. És per això que el Departament vol millorar els SSTT i, després d'uns quants anys sense revisar-se, Benestar estudiarà i adequarà els recursos humans i econòmics necessaris de les delegacions territorials per tal que puguin oferir els serveis de qualitat que la ciutadania es mereix. De la mateixa manera, per fer més fluides les relacions entre el departament i els SSTT es potenciarà la oficina de coordinació territorial.

D'altra banda, el Departament vol activar el decret que afectaria els municipis rurals entre 500 i 2000 habitants, per tal que poguessin gaudir d'equipaments que aglutinessin diferents serveis socials. Precisament el Director del SSTT de les Terres de l'Ebre ha remarcat que va ser a Batea, a la Terra Alta, on el passat es de novembre, es va posar en marxa la primera prova pilot. Un cop aprovat el decret, moltes poblacions rurals, petites i escampades, podran beneficiar-se d'aquest nou servei.

Pel que fa els municipis de més de 20.000 habitants i els Consells Comarcals, s'ha obert la convocatòria per la col·laboració en matèria de serveis socials, i el proper mes de setembre se signarà l'acord marc de col·laboració per dur a terme la cooperació inter-administrativa que revertirà en els diferents serveis i programes d'atenció social primària, especialitzada (gent gran, discapacitats, drogodependències) i altres serveis del benestar (serveis comunitaris,etc.).

1  

Imatges

Foto consellera i delegats

Foto consellera i delegats 269

1  

Fitxers adjunts

CV Directores i director dels serveis territorials

CV Directores i director dels serveis territorials
DOC | 193