Drets Socials

Barcelona acollirà els jocs europeus per a esportistes gais i lesbianes l'any 2008

query_builder   5 març 2006 13:30

event_note Nota de premsa

Barcelona acollirà els jocs europeus per a esportistes gais i lesbianes l'any 2008

El Govern ha participat en la defensa de la candidatura durant l’assemblea anual de la Federació Europea d’Esports per a Gais i Lesbianes, celebrada a Budapest

El responsable del Programa per al col·lectiu gai, lesbià i transsexual, Eugeni Villalbí, del Departament de la Presidència, ha participat en la defensa de la candidatura de Barcelona com a seu dels EuroGames 2008, que finalment ha resultat guanyadora. Eugeni Villalbí ha intervingut durant l’assemblea anual de la Federació Europea d’Esports per a Gais i Lesbianes (EGLSF) que s’ha celebrat aquest cap de setmana a Budapest. D’aquesta manera, Barcelona acollirà entre el 24 i el 27 de juliol de 2008 els jocs europeus per a esportistes gais i lesbianes.

Ahir a la tarda, la delegació de l’entitat esportiva Panteres Grogues que s’ha traslladat a Budapest, va defensar la candidatura i aquest matí els membres de la EGLSF, formada per més d’un centenar de clubs esportius europeus de gais i lesbianes, ha emès el seu veredicte.

Eugeni Villalbí ha destacat en la seva intervenció el paper històric de Catalunya en la lluita pels drets de les persones homosexuals i transsexuals, tot i que no ha sigut fins ara “que aquesta lluita no ha començat a veure els fruits amb la conquesta de drets en l’àmbit legal i la partipació de les seves institucions”. També ha fet referència al repte que suposa la celebració d’aquests jocs a Catalunya, concebuts com un “espai de visibilitat” per al col·lectiu gai, lesbià i transsexual. D’altra banda, ha destacat el suport que per primera vegada el Govern dóna a una iniciativa d’aquest tipus i ha assegurat que la participació en aquest projecte és una manera“d’actuar amb normalitat i de governar per a tothom sense discriminacions”.

A més del recolzament del Programa per al col·lectiu gai, lesbià i transsexual, la candidatura comptava amb el suport del Departament de Comerç, Turisme i Consum; de la Secretaria General de l’Esport i de Institut Català de les Dones.

Aquesta és la primera vegada que els EuroGames se celebraran en una ciutat del sud d’Europa. Des de 1992 s’han celebrat a diverses ciutats europees: La Haia (1992 i 1993), Frankfurt (1995), Berlín (1996), Paris (1997), Zuric (2000), Hannover (2001), Copenhaguen (2003), Munic (2004), Utrecht (2005).

5 de març de 2006

1  

Fitxers adjunts

Barcelona acollirà els jocs europeus per a esportistes gais i lesbianes lany 2008

Barcelona acollirà els jocs europeus per a esportistes gais i lesbianes lany 2008
PDF | 60

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia