Els films, documentals i fotografies reflexionen sobre l'evolució dels Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni (ODM) en matèria de salut i ofereixen una visió crítica de l'estat actual de la salut en els països empobrits.

La mostra consta de quatre documentals sobre malalties i problemes relacionats amb els quatre ODM en matèria de salut: la mortalitat infantil, la salut materna, la sida, la malària, el Chagas i l'accés als medicaments. Per la seva banda, la mostra fotogràfica retrata projectes de cooperació al desenvolupament i acció humanitària per millorar l'accés a la salut de poblacions desfavorides.

Així, es poden veure imatges d'un projecte de Medicus Mundi a Moçambic de col·laboració amb el sistema nacional de salut d'aquest país per millorar-ne l'atenció primària i fotografies d'un projecte de Farmacèutics Mundi a la República Democràtica del Congo d'atenció a víctimes de violència sexual.

L'activitat s'ha presentat aquest migdia a Barcelona en roda de premsa, amb la presència del director de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD), Andreu Felip i de la directora del Pla d'Acció i Desenvolupament de polítiques de dones de l'Institut Català de les Dones, Anna Solà.

La salut, una qüestió també de voluntat política i compromís

En el decurs de la presentació, Andreu Felip, director de l'ACCD, ha recordat que "la salut de les persones i poblacions més vulnerables no és un tema exclusivament mèdic, sinó també, i principalment, una qüestió de voluntat política i de compromís per a reduir la pobresa i la vulnerabilitat dels pobles del Sud".

Felip creu que una mostra com aquesta, "de cinema amb contingut que convida a la reflexió", és un bon exemple de "bona pràctica en educació pel desenvolupament i sensibilització cap a una societat crítica i transformadora, i tota una invitació a aproximar-nos a altres realitats sovint oblidades".

La campanya "La Salut en el Mil·lenni: una signatura pendent" la impulsen conjuntament Farmacèutics Mundi i Medicus Mundi, amb el suport de l'ACCD, i vol donar resposta, d'una banda, al desconeixement que bona part de la població té sobre els ODM i, de l'altra, implicar la societat catalana en la consecució d'una política de cooperació internacional que es comprometi amb aquests objectius.

1  

Fitxers adjunts

Programa complet i tríptic de la Mostra de Films i Fotografies "La Salut en el Mil·lenni"

Programa complet i tríptic de la Mostra de Films i Fotografies "La Salut en el Mil·lenni"
PDF | 199