El Diari Oficial de la Generalitat publica avui l'anunci de licitació de les obres de millora de la seguretat viària de la C-17 entre la Garriga i Tagamanent per un import de 7,2 MEUR. Els treballs consistiran principalment en la supressió dels girs a esquerra, en la millora de revolts i en el reforçament del ferm. Les obres s'iniciaran durant la primavera vinent i tindran un termini de 8 mesos.

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques ha obert la licitació de les obres de millora de la C-17 entre els termes municipals de la Garriga i Tagamanent. Aquesta actuació, que abasta una longitud de 4,5 quilòmetres, consisteix principalment en la millora del traçat i del ferm en diversos trams. Els treballs suposaran una inversió prevista de 7,2 MEUR i s’iniciaran la primavera vinent, amb un termini d’execució de 8 mesos.

Millora de la seguretat viària a Tagamanent

La principal obra inclosa en el projecte consisteix en la millora de la seguretat de la C-17 al seu pas per Tagamanent, en una longitud d’1,8 quilòmetres, mitjançant la remodelació de les sortides i incorporacions existents. En aquest sentit, es poden distingir dos trams:

En un primer tram, se suavitzen dos revolts abans d’arribar a la sortida de Tagamanent i es milloren els accessos a parcel·les adjacents amb la construcció d’un vial paral·lel a la carretera en el sentit Vic. Així mateix, es millora la seguretat en una intersecció amb l’eliminació de l’actual carril central de girs a esquerra.

En un segon tram, es milloren els accessos al nucli de Tagamanent, en una banda de la carretera i a la zona de la Pedralba, en l’altra. Així, pel que fa a l’accés de Tagamanent, es modifica sensiblement el traçat de la C-17 en el sentit Barcelona per tal d’encaixar els nous ramals d’acceleració i desacceleració i definir un vial paral·lel que reculli els moviments dels vehicles cap a l’Ajuntament i una àrea de servei.

Al mateix temps, es construeix una rotonda de 30 metres de diàmetre per a canalitzar el trànsit. Per tal de millorar la seguretat a l’accés a la Pedralba, s’eliminaran els actuals carrils centrals de gir a l’esquerra. Igualment, per facilitar l’accés als vehicles, es milloraran les característiques de l’actual rotonda i els corresponents ramals d’incorporació i sortida a la C-17. També es formarà un nou vial paral·lel al tronc, bidireccional, que connectarà amb el tram antic de la C-17 on s’han dut a terme treballs d’adequació per a reconvertir-lo en una zona de passeig.

Així, eliminats els carrils centrals de gir, per anar d’una banda a l’altra de la carretera, els vehicles lleugers circularan per l’actual pas inferior més proper a aquest accés. Els vehicles pesants podran creuar la carretera pel pas inferior situat més al nord (amb un gàlib superior). El nou vial paral·lel del costat de la Pedralba encaminarà als vehicles pesants que utilitzin aquest pas inferior en un o altre sentit.

Altres actuacions

A banda de la millora de seguretat viària al pas de la C-17 per Tagamanent, les obres que ara es liciten inclouen les actuacions següents:

.- Millora del traçat d’un revolt en un tram de 370 metres a continuació de l’entrada nord de la Garriga. També es formen carrils d’acceleració i desacceleració per tal de millorar l’accés als edificis i camins existents.

.- Renovació del ferm en el tronc de la C-17 en un tram de 2,4 quilòmetres, entre la Garriga i Tagamanent.

.- Construcció de dos apartadors per a reubicar dues parades d’autobús, a ambdós costats de la carretera, i adequació dels vials per a garantir l’accessibilitat dels usuaris.

.- Enllumenat de l’enllaç de Tagamanent i millora de la senyalització.

Millora a la C-17 al Vallès Oriental

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques ha executat recentment o té en marxa diverses actuacions de millora de la C-17 al Vallès Oriental. Així, enguany ha entrat en servei el nou enllaç d’aquesta via amb la ronda Nord de Granollers (a la zona del Tibidabo) i actualment estan en fase d’inici les obres de millora de l’enllaç de la Garriga, que tenen un pressupost de 2,2 MEUR i finalitzaran l’estiu vinent. Finalment, s’han adjudicat els treballs de millora de l’enllaç amb la carretera de Martorelles per un import d’1,2 MEUR.

1  

Imatges

Mapa

Mapa 491