Les Ferreres-Olvan té un àmbit potencial de prop de 100 hectàrees i es desenvoluparà en dos sectors. Es preveu urbanitzar el primer sector, de 50 hectàrees, durant l'any 2008. Amb les Ferreres-Olvan, la Generalitat impulsa la creació d'un sector d'abast comarcal d'iniciativa pública que aportarà sòl a preus competitius i afavorirà el creixement industrial del Berguedà.

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques i president de l’Institut Català del Sòl, Joaquim Nadal, i l’alcalde d’Olvan, Martí Coromines, han signat el conveni marc de col·laboració per a desenvolupar, mitjançant un consorci, el nou sector industrial comarcal les Ferreres-Olvan.

Les Ferreres-Olvan respon a la necessitat de promoció i implantació d’un nou sector d’activitat econòmica i industrial en la comarca del Berguedà. L’objectiu és atendre la demanda potencial de sòl urbanitzat per aquests usos existent a la zona i resoldre la manca d’oferta en el conjunt de la comarca.

El sector les Ferreres-Olvan està situat en un emplaçament privilegiat, prop de la sortida Gironella-Nord de l’Eix del Llobregat (C-16) i a peu de la nova connexió amb la carretera comarcal Vic - Gironella (C-154).

Les Ferreres-Olvan té un àmbit potencial de 100 Ha que es desenvoluparà mitjançant dos sectors. El primer tindrà una superfície de 50 Ha: aproximadament 298.000 m2 de sòl es destinaran a activitats econòmiques i industrials amb 194.800 m2 de sostre, i 202.000 m2 es destinaran a sòl d’ús públic (vials, espais lliures i equipaments). El desenvolupament del segon sector està supeditat a la revisió del pla general d’Olvan.

L’Institut Català del Sòl té previst tramitar al llarg del proper any els documents urbanístics necessaris per a poder desenvolupar el sector. D’aquesta manera, les obres es podrien iniciar l’any 2008.

Un consorci urbanístic integrat al 50% per l’Institut Català del Sòl i l’Ajuntament d’Olvan desenvoluparà el sector. Ambdues administracions, però, tenen la voluntat i l’interès per a comptar amb la col·laboració i suport d’altres organismes i entitats i confirmar el caràcter de servei als interessos de la comarca.

El sector les Ferreres-Olvan forma part del Programa de sòl 2005-2008 que executen els departaments de Política Territorial i Obres Públiques i de Medi Ambient i Habitatge a través de l’Institut Català del Sòl. Es tracta d’un potent pla d’activació de sòl residencial i industrial que incidirà de forma efectiva en el desenvolupament econòmic i social de Catalunya els propers anys, alhora que donarà coherència territorial als assentaments que es proposen. Es considera prioritari cobrir la demanda de sòl industrial per tal de potenciar la competitivitat del país i modular la oferta de forma que es contribueixi al seu equilibri territorial.

Aquest programa suposarà una inversió global de 2.600 MEUR en la creació de 6.000 hectàrees de sòl per a usos residencials i d’activitats econòmiques. Pel que fa a sòl industrial, es preveu la urbanització de 3.600 hectàrees distribuïdes en 85 nous sectors amb capacitat per a generar uns 200.000 llocs de treball.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 219