El Diari Oficial de la Generalitat publica avui l'anunci pel qual la Generalitat inicia la licitació dels treballs que permetran millorar la integració paisatgística de la C-31 al seu pas pel Parc del Garraf. Aquesta actuació, que comprendrà un tram de 12,5 quilòmetres de longitud, inclourà la formació de 13 àrees de descans i de 12 àrees d'emergències. El projecte, amb un pressupost de 2,4 MEUR, també preveu la reordenació dels accessos a Rat-Penat i a les Pedreres. Es preveu que les obres puguin començar el primer trimestre de 2007.

Eix entre el Baix Llobregat i el Garraf

La C-31 forma un eix de comunicació entre el Baix Llobregat (Castelldefels) i el Garraf (Sitges) que, al seu pas per l’entorn del Parc Natural del Garraf, és conegut com a carretera de les Costes. Amb l’objectiu de potenciar-ne els valors paisatgístics i millorar-hi la seguretat viària, el Departament de Política Territorial i Obres Públiques ha impulsat un projecte que permetrà millorar i formar noves àrees de descans.

Avui, el Diari Oficial de la Generalitat publica l’anunci pel qual el DPTOP inicia la licitació de les obres corresponents a aquesta actuació a la C-31, que abastarà una longitud total de 12,5 quilòmetres al terme municipal de Sitges. Es preveu que els treballs s’iniciïn durant el primer trimestre de l’any vinent, amb un termini d’execució de 5 mesos.

Característiques del projecte

Les principals actuacions previstes en aquest projecte són les següents:

.- Millora de les àrees de descans: Es formaran un total de 13 àrees de descans –6 al costat mar i 7 al costat muntanya. Aquestes àrees comptaran amb diferents espais com: accés, aparcament, voreres per als vianants, zona de picnic, plantacions amb espècies pròpies del Garraf i, en el cas de les àrees del costat mar, una zona de mirador.

.- Àrees d’emergència: Es preveu l’habilitació de 12 àrees que permetin la parada als vehicles en casos d’emergència .

.-  Reordenació de la rotonda del Rat-penat: Aquesta actuació consistirà en la modificació de la rotonda situada a sobre de l’inici dels túnels de l’autopista C-32 i que permet l’accés a la urbanització Rat-Penat. Amb les obres, la rotonda passarà de ser el·líptica a circular, amb l’objectiu de millorar la fluïdesa del trànsit en aquest punt, que registra un moviment molt intens de vehicles que es dirigeixen cap a Sitges des de Barcelona per la C-32 i volen accedir a la carretera de les Costes

.-  Reordenació de l’accés a les Pedreres: Es millorarà la intersecció en“T” actual mitjançant la formació de carrils d’acceleració i desacceleració i d’illetes per a canalitzar el trànsit. Aquest accés se situa prop de Port Ginesta.

1  

Imatges

Planol

Planol 210