El Departament de Política Territorial i Obres Públiques ha adjudicat les obres corresponents a 8 actuacions que significaran la renovació del ferm en 62 quilòmetres de l'eix Transversal, el 40% de la seva longitud total. Els treballs començaran la primavera vinent i finalitzaran durant el 2007, amb una inversió global de 7 MEUR.

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques ha projectat la renovació del paviment a diversos trams de l’eix Transversal, amb l’objectiu de millorar el nivell de servei d’aquesta important via de comunicació. Així, el DPTOP ha adjudicat ara les obres corresponents a 8 trams, que significaran una inversió total de 7 MEUR.

Dels trams adjudicats, 4 se situen a la demarcació de Barcelona –a les comarques del Bages i Osona– i sumen una longitud de 27,7 quilòmetres. Els 4 restants abasten 34,3 quilòmetres i corresponen a tot el recorregut de l’eix per la demarcació de Girona. Es preveu que les obres comencin durant la primavera vinent.

Els treballs inclouran un tractament específic de les zones amb el ferm malmès, en les quals s’efectuarà un fresat previ del paviment existent. En el cas de flonjalls, es durà a terme una excavació prèvia fins a 80 centímetres per sota de la rasant. D’altra banda, es col·locarà una capa de reforçament general de tot el paviment en tots els trams en què s’actua. Aquestes actuacions es complementaran amb la millora de la senyalització vertical i horitzontal i la revisió dels junts de dilatació dels ponts.

 En concret, les obres es duran a terme en aquests trams:

Comarques barcelonines

Manresa – Sant Fruitós de Bages (3,1 quilòmetres) Pressupost: 612.000 euros. Termini d’execució: 3 mesos

Sant Bartomeu del Grau – Gurb (9,5 quilòmetres) Pressupost: 910.000 euros. Termini: 3 mesos

Gurb – Sant Sadurní d’Osormort (12 quilòmetres) Pressupost: 1,6 MEUR. Termini: 3 mesos

Sant Sadurní d’Osormort (3 quilòmetres) Pressupost: 415.000 euros. Termini: 3 mesos

Comarques gironines

Coll de Revell – túnel de Joanet, Arbúcies (10,5 quilòmetres) Pressupost: 1,1 MEUR. Termini: 4 mesos.

Túnel de Joanet – túnel de les Fosses, Santa Coloma de Farners (6,5 quilòmetres). Pressupost: 650.000 euros. Termini: 3 mesos.

Túnel de les Fosses – enllaç amb la C-63 (5,3 quilòmetres). Pressupost: 535.000 euros. Termini: 3 mesos.

Enllaç amb la C-63 – Riudellots de la Selva (12 quilòmetres) Pressupost: 1,1 MEUR. Termini: 4 mesos.

Desdoblament de l’Eix Transversal

Amb independència de les obres que ara s’han adjudicat, el Departament de Política Territorial i Obres Públiques ha impulsat el desdoblament de l’eix Transversal, el qual es licitarà properament.

1  

Imatges

Mapa

Mapa 1174