Territori

La Comissió d'Urbanisme de Barcelona aprova definitivament el Centre Direccional de Cerdanyola del Vallès

query_builder   26 setembre 2005 17:30

event_note Nota de premsa

La Comissió d'Urbanisme de Barcelona aprova definitivament el Centre Direccional de Cerdanyola del Vallès

La Comissió d’Urbanisme de Barcelona ha donat llum verda a la creació del Centre Direccional de Cerdanyola de Vallès que esdevindrà un del principals pols de desenvolupament de la regió metropolitana de Barcelona. El nou sector té una superfície de 340 hectàrees i acollirà el Parc de la Ciència i el laboratori de llum Sincrotró, una nova zona residencial, un corredor verd que uneix Collserola amb Sant Llorenç de Munt i un gran parc central . Les obres d’urbanització s’iniciaran a mitjans de l’any vinent i suposaran una inversió de 183 MEUR.

La Comissió d’Urbanisme de Barcelona ha aprovat definitivament la modificació puntual del Pla General Metropolità de Barcelona i la modificació del Pla Parcial que permetran desenvolupar el Centre Direccional de Cerdanyola del Vallès.

El Centre Direccional de Cerdanyola ocupa una superfície de 340 hectàrees de sòl estratègicament ubicades dins l’àrea metropolitana de Barcelona, connectades per la xarxa de carreteres locals, i situades entre el centre urbà de Cerdanyola del Vallès, el Parc Tecnològic del Vallès, la Universitat Autònoma de Barcelona, el parc de Collserola i el terme municipal de Sant Cugat del Vallès. Està excel·lentment comunicat tant amb aquesta àrea i Barcelona, a on s’arriba en 20 minuts per l’autopista B-30, com amb la resta de Catalunya i Europa per la xarxa viària i ferroviària actual i futura.

Aquesta nova actuació vol conformar un nou assentament urbà que aculli la implantació d’activitats generades per les noves tecnologies i una zona residencial i d’habitatge lliure i protegit per atendre les noves necessitats d’habitatge derivades d’aquestes noves implantacions i pel creixement del municipi de Cerdanyola. I tot plegat sent respectuosos amb l’entorn, amb la vegetació i els torrents existents, i creant un encadenament de parcs connectats per corredors verds que enllacin amb el parc de Collserola.

El Parc de la Ciència i la Tecnologia ocuparà una superfície de 58,5 hectàrees de sòl i 1.320.512 m2 de sostre. Serà una gran àrea destinada a activitats tecnològicament avançades i d’alt valor afegit que no siguin perilloses, ni nocives, ni molestes, ni contaminants del medi ambient.

El Parc està situat al costat de l’àmbit de 61.208 m2 que ocuparà el Sincrotró Alba. Aquest accelerador de partícules serà desenvolupat pel Consorci Cells (Consorci per a la Construcció, Equipament i Explotació del Laboratori de Llum Sincrotró), cofinançat per la Generalitat i l’Estat Espanyol, i es començarà a construir a principi de l’any vinent.

L’àrea destinada a habitatges és la més propera al nucli urbà de Cerdanyola del Vallès i ocupa una superfície de 24,2 hectàrees amb capacitat per a 3.300 habitatges dels quals 1.200 seran habitatges protegits.

Per últim cal afegir que el planejament del Centre Direccional respecta en molt alt grau els principis de desenvolupament urbanístic sostenible. El respecte al medi ambient es tradueix en la creació d’un ampli sistema d’espais lliures que contribueix de manera decisiva a assegurar la connexió entre els parcs naturals de Collserola i Sant Llorenç de Munt. La xarxa verda ocuparà un total de 155 hectàrees que suposen el 45,5% del sòl total del sector. Està formada per un seguit de parcs connectats entre sí per corredors que es fan coincidir amb elements de valor del territori (torrents, camins arbrats, etc) més un gran parc central de connexió entre el centre urbà de Cerdanyola del Vallès i el castell de Sant Marçal.

El sector és impulsat pel Consorci del Centre Direccional integrat per l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès i l’Institut Català del Sòl, d’acord amb el conveni signat per ambdós organismes el 11 de juny del 2001, modificat amb data 29 d’octubre del 2003. En els darrers mesos ambdues institucions han treballat, de comú acord, per tal de definir el contingut del planejament ara aprovat.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 151

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia