Territori

Es liciten les obres d'ampliació de l'estació de Can Vidalet de l'L5 del Metro

query_builder   5 desembre 2005 12:00

event_note Nota de premsa

Es liciten les obres d'ampliació de l'estació de Can Vidalet de l'L5 del Metro

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques ha iniciat la licitació de les obres d’ampliació de l’estació de Can Vidalet de l’L5 del Metro, als termes d’Esplugues de Llobregat i de l’Hospitalet de Llobregat, per un import de 7,7 MEUR. El projecte consisteix en la construcció d’un segon vestíbul a l’estació i la millora dels accessos, que estaran adaptats a les persones amb la mobilitat reduïda. Es preveu que les obres comencin el segon trimestre del 2006 i tinguin una durada de 15 mesos.

Actualment, l’estació de Can Vidalet de l’L5 disposa d’un únic vestíbul, de dimensions reduïdes, i el nivell de les andanes i el nivell del vestíbul es comuniquen per mitjà d’escales fixes. Té una sola sortida al carrer, situada en la confluència del carrer d’Hortènsia amb el de la Maladeta, amb escales fixes i escales mecàniques –aquestes, en sentit ascendent. Així, amb l’objectiu d’augmentar les prestacions i la capacitat de l’estació, el Departament de Política Territorial i Obres Públiques ha impulsat les obres necessàries per a construir un nou vestíbul i millorar els accessos.

El nou vestíbul es construirà a la cruïlla del carrer de la Maladeta amb el de la Menta (en el terme municipal d’Esplugues de Llobregat) i el de Hierbabuena (a l’Hospitalet de Llobregat) i tindrà una superfície de 350 metres quadrats i una alçada de 2,8 metres. Les andanes es desplaçaran longitudinalment, per tal d’adaptar-les al nou vestíbul.

El projecte inclou la formació d’una nova sortida a l’exterior, amb escales fixes, a la cruïlla dels carrers Maladeta i Hierbabuena, i d’una sortida d’emergència, ambdues de 2 m d’amplada. Per a comunicar el nou vestíbul amb les andanes, es col·locaran escales laterals fixes i mecàniques (sentit ascendent). D’altra banda, s’instal·laran ascensors des de l’exterior al nou vestíbul i des d’aquest a les andanes per a facilitar l’accés a les persones amb la mobilitat reduïda.

Millora urbanística a l’entorn

Les obres que ara es liciten també preveuen una millora urbanística a l’entorn on s’amplia l’estació, per donar prioritat als vianants i els espais verds sobre els vehicles privats. Així, s’ampliaran les voreres del carrer Maladeta, i les concluències amb els carrers Hierbabuena i Menta.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 100

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia