El Govern ha acordat avui nomenar Jordi Valls i Riera com a president de l'Autoritat Portuària de Barcelona (APB), a proposta del Departament de Política Territorial i Obres Públiques. Jordi Valls ha estat conseller de Treball i Indústria des del mes d'abril fins el mes de novembre d'enguany i va ser alcalde de Manresa des de 1995 fins a l'abril de 2006. Valls relleva així com a president de l'APB a Joaquim Coello Brufau, que ha ocupat aquest càrrec des del mes de març de 2004 i que el deixa a petició pròpia per dedicar-se a l'empresa privada. El nomenament del nou president de l'APB sortirà en publicació simultània en el DOGC i el BOE.

JORDI VALLS I RIERA, president de l’Autoritat Portuària de Barcelona Llicenciat en Dret per la Universitat Autònoma de Barcelona. Des del mes d’abril fins el mes de novembre d’enguany ha exercit com a conseller de Treball i Indústria de la Generalitat de Catalunya. Des del 1995 i fins a l’abril del 2006 ha estat alcalde de Manresa.

Ha desenvolupat la seva tasca professional com a jutge substitut al Jutjat de Districte núm. 2 de Manresa, (1985), tècnic de la Cambra de Comerç i Indústria de Manresa, sent el responsable de Fires (1985-1987), gerent del Consorci de Formació i Iniciatives de Cercs, organisme del qual formen part el Departament de Treball i Indústria i la Diputació de Barcelona (1987-1989), i ha exercit d'especialista en dret administratiu, mercantil i laboral al bufet d'advocats Valls, Cots & Gerónimo Advocats Associats, especialitzat en dret administratiu, mercantil i laboral, (1989-1993). Des del 1999 i fins l’abril de 2006 ha estat president de Localret, consorci local per al desenvolupament de les xarxes de telecomunicacions i de les noves tecnologies. És membre de l'Executiva Nacional del Partit dels Socialistes de Catalunya.

Ha estat regidor a l'Ajuntament de Manresa (1988-1995), vocal del Consell Rector del Consorci Hospitalari de Catalunya (1995-1999), president de la Comissió d'Hisenda i vicepresident de la Federació de Municipis de Catalunya (1995-1999) i membre del Consell Social de la Universitat Politècnica de Catalunya.

1  

Imatges

Fotografia Jordi Valls

Fotografia Jordi Valls 1415