El Departament de Política Territorial i Obres Públiques ha iniciat la licitació de 8 actuacions que comportaran la millora del ferm en 62 quilòmetres de l'eix Transversal, amb una inversió global prevista de 7,3 MEUR. Les obres s'adjudicaran abans de finals d'any i es preveu que comencin la primavera vinent i finalitzin durant l'estiu.

Amb l’objectiu de millorar el nivell de servei de l’eix Transversal, el DPTOP ha projectat la renovació del paviment a diversos trams d’aquesta via de comunicació. Dels trams que ara es liciten, 4 –amb una longitud de 27,7 quilòmetres– se situen a la demarcació de Barcelona, a les comarques del Bages i Osona. Els 4 trams restants abasten 34,3 quilòmetres i corresponen a tot el recorregut de l’eix per la demarcació de Girona; en concret, a la comarca de la Selva. Les obres s’adjudicaran abans de final d’any i es preveu que s’iniciïn durant la primavera vinent i quedin enllestides a l’estiu.

Les obres inclouran un tractament específic de les zones malmeses, en les quals s’efectuarà un fresat previ del paviment existent. En el cas de flonjalls, es durà a terme una excavació prèvia fins a 80 centímetres per sota de la rasant. D’altra banda, es col·locarà una capa de reforç general de tot el paviment en tots els trams en què s’actua. Aquests treballs es complementaran amb la millora de la senyalització vertical i horitzontal i la revisió dels junts de dilatació dels ponts.

En concret, les obres es duran a terme en els trams següents:

Comarques barcelonines

Manresa – Sant Fruitós de Bages (3,1 quilòmetres) Pressupost: 650.000 euros. Termini d’execució: 3 mesos

Sant Bartomeu del Grau – Gurb (9,5 quilòmetres) Pressupost: 1 MEUR. Termini: 3 mesos

Gurb – Sant Sadurní d’Osormort (12 quilòmetres) Pressupost: 1,7 MEUR. Termini: 3 mesos

Sant Sadurní d’Osormort (3 quilòmetres) Pressupost: 440.000 euros. Termini: 3 mesos

Comarques gironines

Coll de Revell – túnel de Joanet, Arbúcies (10,5 quilòmetres) Pressupost: 1,1 MEUR. Termini: 4 mesos.

 Túnel de Joanet – túnel de les Fosses, Santa Coloma de Farners (6,5 quilòmetres). Pressupost: 688.000 euros. Termini: 3 mesos.

Túnel de les Fosses – enllaç amb la C-63 (5,3 quilòmetres). Pressupost: 566.000 euros. Termini: 3 mesos.

Enllaç amb la C-63 – Riudellots de la Selva (12 quilòmetres) Pressupost: 1,1 MEUR. Termini: 4 mesos.

1  

Imatges

Mapa

Mapa 1174