El Diari Oficial de la Generalitat publica avui l'anunci de licitació dels treballs d'adequació al camí d'Albanyà a Cabanelles, per un valor d'1,6 MEUR. Aquesta actuació permetrà millorar l'accessibilitat i la mobilitat en aquesta àrea de l'Alt Empordà. Es preveu que les obres comencin el primer trimestre de 2007 i tinguin un termini de 3 mesos.

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques està desenvolupant un conjunt d’actuacions per atendre les necessitats específiques de les zones de muntanya. La potenciació de l’accessibilitat i la mobilitat en aquestes àrees, com l’Alt Empordà, per mitjà de la millora de la xarxa de camins, és un dels eixos d’aquestes actuacions.

En aquest marc, el DPTOP ha impulsat la millora del camí entre Albanyà i Cabanelles. Avui, el DOGC l’anunci de licitació dels treballs corresponents a aquesta actuació, per un valor d’1,6 MEUR. Es preveu que les obres s’adjudiquin abans de final d’any i comencin el primer trimestre de 2007, amb un termini de 3 mesos.

El tram que es millorarà abasta una longitud de 18,3 quilòmetres. S’inicia a uns 5 quilòmetres del nucli urbà d’Albanyà, seguint una camí tipus GR. Després de passar pel Coll de Teies i per Lliurona, al terme d’Albanyà, el camí discorre pel terme de Cabanelles. Els treballs que ara es liciten finalitzaran a la cruïlla del camí amb l’accés al Santuari de la Mare de Déu del Mont.

En els treballs es poden distingir dos trams diferents. En el tram des de Lliurona fins al final de l’actuació, el camí s’eixamplarà dels 2,6 metres actuals fins als 3,75 metres previstos. Aquesta ampliació respecta el traçat actual i aprofita les zones en desmunt per tal de produir el menor impacte possible.

Al tram anterior, des de l’inici de l’actuació fins a Lliurona, en el que el camí ja té l’amplada de 3,75 metres, es pavimentarà el camí i se’n millorarà el drenatge. La pavimentació es farà amb un material granular i una capa d’aglomerat asfàltic. En els trams on el pendent del camí és superior al 15%, el paviment serà de formigó.

Pel que fa a la millora del drenatge, el projecte preveu la formació de cunetes en terres i la construcció de 14 passallisos constituïts per lloses de formigó per travessar les lleres. En les zones amb pendent superior al 15%, les cunetes es revestiran amb formigó.

1  

Imatges

Planol

Planol 222