Aquest matí s'ha posat en servei el pont de Garriguella. La nova estructura de 34 metres de longitud ha substituït un gual sobre la riera de Garriguella, evitant els riscos d'inundabilitat i millorant la seguretat d'aquesta via. L'actuació condiciona també un tram d'un quilòmetre dels accessos al nou pont amb millores en el seu traçat. Les obres van començar el passat mes de febrer i han comportat una inversió d'1,4 MEUR.

La carretera C-252 és una carretera de la xarxa local que serveix de comunicació interna entre les poblacions de Figueres, Vilabertran i Peralada i Garriguella. Sobre mateixa carretera es van fer l’any 2004 les obres del nou pont sobre la Muga a Peralada, amb un cost de 2,2 MEUR i anteriorment també s’havien fet altres obres de millora de la mateixa carretera. També cal indicar que actualment està en fase de redacció el projecte de construcció d’una rotonda a Garriguella, que està situat en el tram de carretera en direcció cap a Vilajuïga.

 

Fins avui el pas sobre la riera de Garriguella es feia a través d’un gual d’aquesta carretera que en ocasions quedava inundat. Per resoldre-ho, elDepartament de Política Territorial i Obres Públiques va impulsar l’execució d’un nou pont sobre la riera de Garriguella. La nova estructura que s’ha posat en servei avui, fa 34,4 metres de longitud i té una amplada de 10 metres.

 

D’altra banda, el traçat d’accés al pont del costat Peralada presenta un fort pendent i un tram de poca visibilitat. És per aquest motiuquel’actuació ha inclòs també el condicionament dels trams adjunts al pont.

Així s’ha millorat el traçat dels dos trams d’uns 500 metres de connexió del nou pont amb la carretera, formada per dos carrils de 3,5 metres i dos vorals d’1 metre.

 

Així mateix s’ha millorat la senyalització horitzontal i vertical així com les barreres de seguretat.

 

Un cop obert el nou pont al trànsit, en els propers dies s’ultimaran els acabats d’aquesta actuació.

 

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 206