El Departament de Política Territorial i Obres Públiques ha iniciat avui les obres de la nova carretera que unirà els termes d’Amposta i Freginals. Aquesta via permetrà millorar la comunicació entre els dos municipis, actualment connectats per camins locals de traçat sinuós, i afavorirà la fluïdesa i seguretat del trànsit a la zona. Es preveu que els treballs, que suposaran una inversió de 4,7 MEUR, tinguin una durada de 12 mesos.

La construcció d’una nova carretera entre Amposta i Freginals és una actuació molt reclamada pel territori per substituir els camins locals que actualment existeixen per accedir a la capital del Montsià des de Freginals. La nova via formarà part de la xarxa comarcal i passarà pels termes municipals d’Amposta, Masdenverge i Freginals.

Descripció de les obres

L’actuació està formada per dos trams:

 Un primer tram correspon a una part de la carretera existent actualment entre Amposta i Masdenverge, en concret el que va des d’Amposta fins poc abans del pont de la T-344 sobre l’autopista AP-7. En aquest tram es modifica un revolt i es construeix una rotonda, just en el punt on s’iniciarà el tram de nou vial.  El segon tram correspon a la carretera de nova construcció. S’inicia a la T-344 i discorre sensiblement paral·lela a l’autopista AP-7 fins arribar a Freginals. A la part final es forma una intersecció en “T” amb un camí d’accés cap al nord de Freginals i una rotonda situada ja a tocar del nucli urbà d’aquesta població, pel seu costat sud-est.

Pel que fa al tram de nova carretera, tindrà uns 5 quilòmetres de longitud i una secció de 7 metres, formada per dos carrils de 3 metres i dos vorals de 0,5 metres.

En diferents llocs al costat del tram de nova construcció es formaran camins de servei, que tindran una amplada variable entre 3 i 5 metres. En total es preveuen 2,4 quilòmetres de camins de servei que evitaran un nombre massa elevat d’accessos directes a la carretera.

L’actuació inclou també la construcció de cunetes, així com les obres de drenatge transversal, la senyalització horitzontal i vertical i les barreres de seguretat metàl·liques.

12 d’abril del 2006

1  

Imatges

Nova carretera Freginals-Amposta

Nova carretera Freginals-Amposta 259