El conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, s’ha reunit aquest matí amb Hajrundin Ibrahimovic, ministre de Treball, Política Social, Desplaçats i Refugiats del Cantó de Sarajevo.

En la trobada han participat també, Carme Trilla, secretària d’Habitatge del Departament; Miquel Bonilla, conseller delegat d’Adigsa; Lluís Roure, conseller tècnic d’Adigsa;  Dragan Ivanovic, vicepresident de l’Assemblea del Cantó de Sarajevo; Lemja Chabbouch Aksamija, membre de l’Assemblea del Cantó de Sarajevo; i Montserrat Antolí, de Tery, regió Europea de l’Any.

L’objecte de la reunió ha estat l’intercanvi d’experiències entre els governs del Cantó de Sarajevo i Catalunya en matèria de polítiques d’habitatge social. Els responsables d’Habitatge de la Generalitat han explicat a les autoritats de Sarajevo els continguts essencials del Decret del Pla per al dret a l’habitatge 2004-2007.  En relació amb aquest tema, han parlat del sistema de finançament de l’habitatge construït amb protecció oficial i sobre les opcions de compra i lloguer.

A més, també han parlat sobre polítiques del Departament per preservar el medi ambient.

El passat mes de març, l’empresa pública Adigsa, l’Institut Català del Sòl, l’Opstina de Hadzici i l’ONG Acció Solidària IGMAN van signar un conveni de col·laboració per a l’execució de les obres de construcció d’habitatge social a la població de Tarcin (cantó de Sarajevo), durant el bienni 2006-2007. El projecte preveu la construcció de 45 habitatges per a famílies damnificades, desplaçades o refugiades de Bòsnia i Hercegovina.

1  

Fitxers adjunts

Comunicat de premsa amb fotografia

Comunicat de premsa amb fotografia
PDF | 139