Agència de l'Habitatge de Catalunya

Adigsa i l'Ajuntament de Barcelona signen un conveni per instal·lar ascensors a la ciutat

query_builder   9 novembre 2006 13:24

event_note Nota de premsa

Adigsa i l'Ajuntament de Barcelona signen un conveni per instal·lar ascensors a la ciutat

L'àmbit d'actuació cobreix Trinitat, la Guineueta, Parera, Verdum, la Pau i Urbanització Meridiana

Aquest any s'han presentat deu sol·licituds que beneficien 158 famílies

El conseller delegat de l’empresa pública Adigsa, Miquel Bonilla, i el gerent de l’Institut Municipal d’Urbanisme (IMU), Ricard Frigola, han signat avui un acord per facilitar la instal·lació d’ascensors a sis barris o grups d’habitatges de la ciutat construïts amb protecció pública, i suprimir-hi, així, les barreres arquitectòniques. El conveni s’emmarca en les actuacions que impulsa el Consorci de l’Habitatge, constituït per l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya.

L’acord entre Adigsa, adscrita al Departament de Medi Ambient i Habitatge, i l’IMU farà possible que les famílies dels 158 habitatges de quatre barris barcelonins es beneficiïn de la instal·lació d’ascensors, ja que a deu comunitats les obres s’han iniciat o començaran properament (vegeu el quadre adjunt 1). A la Guineueta els ascensors són exteriors, a la Pau poden anar per l’interior o l’exterior, i a Parera i Trinitat es faran interiors.

La Generalitat contribueix amb el 60% del pressupost, amb un màxim de 6.000 € per pis, en el cas de creació d’un itinerari practicable, és a dir, quan s’han de fer rampes o col·locar elements complementaris a l’ascensor per eliminar barreres: l’ascensor s’atura a cada replà d’entrada a l’habitatge. Si es tracta d’instal·lar un ascensor que no pot tenir un itinerari practicable, és a dir, quan l’ascensor, a causa de dificultats d’adaptació, no es pot aturar a cada replà, el Govern de la Generalitat subvenciona el 45% del cost de l’obra, amb un màxim de 5.500 € per habitatge o local.

De la seva banda, l’Ajuntament facilitarà la utilització i adequarà els espais lliures entre els edificis per a la ubicació de l’ascensor. La comunitat de propietaris aportarà el 40 o el 55% del pressupost, segons el cas.

Als barris de la Pau, Parera, la Guineueta, Trinitat, Verdum i Meridiana hi ha 9.749 habitatges socials, dels quals 4.616 habitatges podran sol·licitar els ajuts, ja que els altres 5.133 ja disposen d’ascensor (vegeu el quadre annex 2). Amb el conveni d’avui tindran més facilitats per instal·lar-n’hi un.

Per a l’any 2007, de moment hi ha 17 comunitats més que han sol·licitat la instal·lació d’ascensor: vuit a la Guineueta; un a Parera; vuit a la Pau; i un a Urbanització Meridiana. Adigsa n’ha fet el TEDI (test de l’edifici) i ha donat llum verda a la possibilitat de col·locar-hi l’ascensor, tot i que falta que es completin els expedients.

Col·laboració Generalitat-ajuntaments

El Departament de Medi Ambient i Habitatge, seguint la voluntat del Govern català de potenciar la col·laboració entre l’Administració autonòmica i la municipal, ha establert en els dos darrers anys 17 convenis més a través d’Adigsa per facilitar la instal·lació d’ascensors, amb ajuntaments i entitats veïnals de diferents municipis catalans, i es preveu continuar en aquesta línia.

1  

Fitxers adjunts

Comunicat de premsa amb annexos

Comunicat de premsa amb annexos
PDF | 103

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia