Protocol de cololaboració entre els departaments de Justícia, Economia i Finances i Medi Ambient i Habitatge i l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat.

El conseller de Justícia, Josep M. Vallès; el conseller d’Economia i Finances, Antoni Castells; el conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, i l’alcalde president de l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat, Celestino Cobacho han signat avui un Protocol de col•laboració per a la construcció d’habitatges de protecció oficial per a joves a la Ciutat de la Justícia de Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat.

Es tracta d’un edifici de planta baixa, altell i 8 plantes, amb un sostre total de 9.150 m2, destinat a 90 habitatges de protecció oficial en règim de lloguer per a joves amb residència habitual al municipi de l’Hospitalet de Llobregat i 30 pisos, en dues plantes, que el Departament de Justícia destinarà a usos d’habitatge complementaris a la Ciutat de la Justícia de Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat.

La Direcció General d’Habitatge, a través de l'Institut Català del Sòl, durà a terme, directament o mitjançant l’empresa pública GISA, la  promoció d’aquest edifici. Mitjançant aquesta signatura, l'Institut Català del Sòl serà el propietari final dels habitatges que es construeixin.

En aquest edifici s’ubicarà també un equipament de caràcter local a la planta baixa, amb una superfície d’aproximadament 973 m2. L’ús definitiu d’aquest equipament, així com el seu model de gestió, s’establirà de mutu acord entre la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat.

En aquests moments, el projecte de l’obra està pendent de redactar-se i, segons les previsions del Departament de Justícia, les obres podrien començar el 2007. La construcció d’aquest edifici forma part del conjunt d’obres que s’estan fent per conformar la futura Ciutat de la Justícia de Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat.

Està previst que la Ciutat de la Justícia de Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat comenci a funcionar a principis de 2007. El primer edifici que entrarà en funcionament serà el destinat a l’Institut de Medicina Legal de Catalunya i, a continuació, el que allotjarà els jutjats de l’Hospitalet. Tot el projecte compta amb un pressupost de 220 milions d’euros.

1  

Fitxers adjunts

Protocol

Protocol
PDF | 27