L'intern J.R.G., que avui s'ha lliurat a la policia després d'haver intentat atracar una sucursal de Caixa Tarragona a la capital tarragonina, estava en crida i cerca per no haver retornat ahir, dimarts 7 de novembre, al Centre Penitenciari Ponent, després de gaudir d'un permís penitenciari de tres dies atorgat pel jutge de vigilància penitenciària.

L’intern, que estava classificat en segon grau de tractament penitenciari, havia gaudit aquest mateix any de dos permisos de tres dies i de diversos permisos de menys de 48 hores sense que s’hagués produït cap incident.                               

J.R.G. complia 8 anys i 6 mesos de condemna per delictes de robatori; havia complert les tres quartes parts de la pena, i el compliment definitiu estava previst per al mes de juny de 2008.

A començaments de 2003, i en el decurs d’un permís, va ser detingut per la comissió d’un delicte de robatori. Té antecedents penals des de l’any 1983. Els tribunals li han aplicat de forma continuada l’atenuant de toxicomania, que ha estat  present en tota la seva carrera delictiva.

A 30 de setembre de 2006, el total de permisos atorgats per la Secretaria de Serveis Penitenciaris o pels jutges de vigilància penitenciària ascendeix a 5.955; el nombre de no-reingressos és de 68, cosa que representa un 1,14%. L’any anterior, i durant el mateix període, el total de permisos va ser de 5.438, amb 74 no-retorns, que representen l’1,36%.  L’any 2004 –i també durant els mateixos 9 mesos- el total de permisos va ser de 6.235 i els no-reingressos van ser 86, que representen un 1,28%.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
DOC | 43