El conseller de Justícia, Josep M. Vallès, i l’alcadessa de Girona, Anna Pagans, han anunciat avui en roda de premsa a la seu de l’Ajuntament de Girona, la nova ubicació de l’Audiència de Girona i d’altres dependències judicials.

El conseller de Justícia, Josep M. Vallès, i l’alcadessa de Girona, Anna Pagans, han anunciat avui en roda de premsa a la seu de l’Ajuntament de Girona, la nova ubicació de l’Audiència de Girona i d’altres dependències judicials.

El Departament de Justícia i l’Ajuntament de Girona han arribat a un acord per tal de disposar d’uns 13.000 m2 de sostre per construir la nova Audiència de Girona on actualment està situada la Plaça de Braus, davant del Palau Firal, al costat de l’avinguda Josep Tarradellas. Aquest acord incorporarà, a més de les condicions de cessió, l’abast de la urbanització i el destí final de l’actual Audiència Provincial de Girona, la Casa dels Pastors, un cop s’hagin traslladat els serveis actuals.

Un dels factors determinants a l’hora d’escollir aquest indret ha estat la bona situació i la facilitat de comunicació respecte al conjunt de la demarcació i l’actual edifici dels jutjats de Girona, que, un cop construïda la nova Audiència, conformarà un àmbit geogràfic judicial molt cèntric per a la ciutat de Girona.

L’Ajuntament de Girona ha acordat amb els propietaris del solar una modificació del Pla General d’Ordenació Urbana de la Ciutat de Girona, que permetrà obtenir com a cessió aquest sòl destinat a equipament públic. Així, dels 32.819 m2 totals de sostre, l’Ajuntament en destinarà, concretament, 12.982 m2 a l’edifici judicial, a part dels espais destinats a habitatges de protecció oficial, dotacions viàries i espais lliures. El Departament de Justícia ha adquirit el compromís de cofinançar una part de les obres d’urbanització del conjunt.

El Departament de Justícia, que comptarà amb un termini de tres anys, des del moment de la cessió del terreny, per construir l’edifici, destinarà a la nova ubicació l’Audiència Provincial de Girona i tots els seus serveis complementaris, així com també l’actual Jutjat de Menors, i reservarà espai suficient amb vista al futur creixement d’equipaments judicials.

D’altra banda, el Departament de Justícia i l’Ajuntament de Girona consensuaran l’ús final de l’actual edifici de l’Audiència de Girona un cop s’hagi fet el trasllat de les seves oficines.

A l’acte ha assistit també la delegada del Govern a Girona, Pia Bosch; el secretari general del Departament de Justícia, Joan Turró; el president de l’Audiència Provincial, Fernando Lacaba; el fiscal en cap, Josep M. Casadevall, el jutge degà de Girona, Gonzalo Ferrer; la directora dels Seveis Territorials de Justícia a Girona, Carme Sitjes, així com altres personalitats del món de la justícia i del dret.

1  

Imatges

Foto de l'acte

Foto de l'acte 315