El Departament de Justícia i l'empresa pública Adigsa, adscrita al Departament de Medi Ambient i Habitatge han signat avui, 1 de desembre, un conveni per al desenvolupament del programa d'atenció comunitària dels menors i joves sotmesos a una mesura imposada per un jutge de menors.

L’Acord, subscrit pel secretari de Serveis Penitenciaris, Rehabilitació i Justícia Juvenil, Albert Batlle, i pel conseller delegat d’Adigsa, Miquel Bonilla, es concreta en la cessió d’ús d’habitatges públics. De moment, en resposta a la demanda del Departament de Justícia, Adigsa cedeix un pis on viuran quatre joves amb supervisió d’educadors.

L’estada a l’habitatge, de fins a sis mesos i prorrogable per sis mesos més, suposa un acompanyament del programa d’integració sociolaboral. L’estada en aquests pisos fa que els joves augmentin la seva capacitat de responsabilitat i autonomia.

 La cessió de pisos al Departament de Justícia és un recurs necessari que facilita la inserció sociolaboral i afavoreix la prevenció de la reincidència delictiva. El programa s’aplica a menors i joves que compleixen mesures de medi obert (mesura de llibertat vigilada o mesura de convivència amb una altra persona, família o grup educatiu). Els pisos es localitzen en un entorn urbà, amb accés als mitjans de transport públic. Les despeses corresponents a la cessió d’ús de l’habitatge seran assumides pel Departament de Justícia.

 Per al desenvolupament del programa, s’ha creat una comissió integrada per dos professionals de la Direcció General de Justícia Juvenil i dos d’Adigsa.

Convenis per a la reinserció d’interns adults.

El Departament de Justícia i l’empresa Adigsa ja van signar el passat mes de gener un acord per a la integració social d’interns en règim de tercer grau, mitjançant el qual Adigsa ha cedit quatre pisos on, actualment, conviuen 30 persones.

Igualment, a finals de desembre de 2005, Adigsa va subscriure un conveni amb el CIRE (Centre d’Iniciatives per a la Reinserció), que preveia la reserva de llocs de treball per a persones sotmeses a mesures penals en cada projecte de rehabilitació d’obra mitjançant una clàusula social coneguda com a programa Posa’t a punt.

Des que va signar-se el conveni, Adigsa ha cobert 36 llocs de treball del Posa’t a punt amb persones procedents del CIRE.

1  

Fitxers adjunts

Text del conveni entre el Departament de Justícia i Adigsa

Text del conveni entre el Departament de Justícia i Adigsa
PDF | 21