El conseller de Justícia, Josep M. Vallès, ha presidit aquest matí l’acte de presentació de la Fundació IreS, en què també ha participat el director general de l’Institut Català d’Assistència i Serveis Socials (ICASS) del Departament de Benestar i Família, Ramon Nicolau. A més, hi han intervingut el president de la Fundació, Manuel Adroer; el magistrat i membre del Patronat de la Fundació, Josep M. Pijuan; la directora de la Fundació, Montserrat Tohà, i el catedràtic de Pedagogia Social de la UB, Antoni Petrus. En l’acte, que s’ha celebrat al Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada, s’ha presentat un Document de propostes per impulsar l’aplicació de mesures penals alternatives.

En l’acte de presentació, el conseller de Justícia ha dit que la cooperació de les administracions públiques i les entitats socials és “indispensable” en les polítiques socials, i ha destacat que “de les 7.000 persones que va atendre l’IReS en el darrer exercici, 2.000 acomplien mesures penals alternatives”. Respecte al document de propostes que s’ha presentat, el conseller ha destacat la “concordança” amb les conclusions sorgides del Congrés Penitenciari Internacional que es va celebrar a Barcelona el passat mes de març, molt proclius a l’aplicació de les mesures penals alternatives.

Per la seva banda, el director general de l’Institut Català d’Assistència i Serveis Socials (ICASS) del Departament de Benestar i Família, Ramon Nicolau, ha destacat el Projecte de llei de serveis socials, aprovat recentment pel Govern de la Generalitat, que actualment es troba al Parlament. Segons Ramon Nicolau, aquesta Llei vol ser una “peça clau” en el reconeixement dels serveis socials.

L’Institut de Reinserció Social IReS es va constituir l’any 1969 com una associació sense ànim de lucre dedicada, principalment, a crear serveis d’atenció social, educativa i preventiva en relació amb la reinserció i la integració social. L’activitat de l’IReS es reparteix en quatre grans àmbits: acció social dins del sistema judicial, accions contra la violència familiar i de gènere, inclusió social, i infància, joventut i família.

Com a exemple d’aquesta activitat, hi ha els serveis de reinserció a persones empresonades i exempresonades, l’acció social de suport al sistema judicial, la prevenció i reeducació en medi obert amb equips d’educadors de carrer, l’atenció a la dona, als infants i als menors en risc, així com les iniciatives per afavorir-ne la inclusió laboral.

1  

Fitxers adjunts

Document que recull les propostes per potenciar l'aplicació de MPA's

Document que recull les propostes per potenciar l'aplicació de MPA's
PDF | 45