El conseller de Justícia, Josep M. Vallès, i el conseller de Governació i Administracions Públiques, com a president del Consorci d'Administració Oberta Electrònica de Catalunya, Xavier Sabaté, han signat avui el Conveni de prestació de serveis de certificació digital. L'acte ha tingut lloc a la seu del Departament de Justícia.

L’objectiu del conveni és establir un marc de col•laboració entre CATCert i el Departament per desenvolupar serveis de certificació digital.

Mitjançant aquest conveni, el Departament de Justícia dotarà a tots els treballadors del Departament -unes 12.000 persones- d’una targeta amb certificat personal d’identificació i signatura reconeguda.

La targeta té un doble ús. D’una part, incorpora un xip amb certificat digital que permet la signatura electrònica de documents i de correus electrònics i la connexió amb la xarxa informàtica per fer l’autenticació sense haver d’introduir el nom d’usuari i la paraula de pas, només s’haurà d’introduir el PIN personal.

D’altra part, incorpora una banda magnètica per efectuar el control horari i un xip d’accés sense contactes, mitjançant una antena, el qual funcionarà per radiofreqüència. Amb aquest xip sense contactes es permetrà l’accés a diferents edificis –per exemple, de la Ciutat Judicial- sense necessitat d’introduir la targeta a cap lector. Aquesta última modalitat es posarà en marxa per primera vegada a l’Administració i el Departament de Justícia serà el primer organisme o institució que ho aplicarà en les seves targetes.

Amb aquest conveni, el Departament de Justícia es constitueix també com a entitat de registre interna, cosa que li permetrà produir targetes de forma autònoma. En aquest sentit, el Departament de Justícia serà la primera entitat de registre interna de Catalunya que emetrà les targetes del CATCert.

El Departament de Justícia començarà a dotar els seus treballadors de la targeta amb certificació personal d’identificació i signatura reconeguda a partir d’aquest novembre.

A l’acte han assistit també el secretari general del Departament de Justícia, Joan Turró; el director gerent del Consorci Administració Oberta, Joan Olivares.

1  

Fitxers adjunts

Presentació

Presentació
PDF | 357