El conseller de Justícia, Josep M. Vallès, ha presentat a l'alcalde de Granollers, Josep Mayoral, i a altres membres del Consistori, el projecte del nou edifici judicial amb una projecció en Power Point, que ha tingut lloc a l'Ajuntament.

Han acompanyat el conseller, el director general d’Infraestructures, Salvador Illa; la gerent de Suport Judicial de Barcelona Comarques Nord, Elisabet Abella, i diversos representants del món jurídic i judicial.

Futur edifici judicial de Granollers

El futur edifici judicial de Granollers estarà situat al carrer Josep Umbert, al Polígon La Bòbila de Granollers. Està dissenyat per acollir els 14 jutjats que té Granollers i comptarà amb espai disponible per poder fer una ampliació en un futur fins a 20 jutjats. També acollirà el registre civil, el  jutjat de guàrdia i les dependències per al deganat, la fiscalia, metges forenses, advocats, tècnics, procuradors, atenció ciutadana i arxiu. Aquesta distribució es fa d’acord amb el nou disseny que preveu la nova Llei orgànica del poder judicial.

La superfície del solar que ha estat cedit per l’Ajuntament és de 3.366 m2, i la superfície construïda serà de 16.157,00 m2. Està previst que a finals d’any es comenci a construir el nou edifici judicial, amb una durada d’obres de 22 mesos. El pressupost de licitació del dret de superfície és 18.683.033,89 euros.

 

Actualment, els jutjats de Granollers estan repartits en 5 indrets de la ciutat: Adscripció Permanent de la Fiscalia, el Deganat, les dependències de l’IMLC, Jutjat d’Instrucció núm. 1 i jutjats de 1a instància núm. 1, 2, 3 i 5 (Registre Civil),  a l’avinguda Parc, núm. 7; els jutjats d’Instrucció núm. 2 i 3, els jutjats de 1a instància núm. 4 i els jutjats penals núm. 1 i 2, al carrer Joan Pere Fontanella, 14-16; el Jutjat d’Instrucció núm. 4 (VIDO), al carrer Equador, 1;  els jutjats socials núm. 1 i 2, al carrer Gregori Resina, 6, i el Jutjat Social núm. 3, al carrer Ponent, 48-50.

Aquesta obra forma part dels 251.762,08 m2 de noves construccions en edificis judicials en fase de realització arreu de Catalunya, a més dels 232.368 m2 de l'obra que conformarà la Ciutat Judicial de Barcelona i l'Hospitalet de Llobregat.

1  

Fitxers adjunts

Imatge virtual

Imatge virtual
BMP | 2018