El conseller de Justícia, Josep M. Vallès, acompanyat del director general de Gestió d'Infraestructures, Salvador Illa, ha presentat el projecte del nou edifici judicial a l'alcalde, Ramon Camps, i a altres membres del Consistori. Hi han assistit també diverses personalitats del món jurídic i judicial.

Nou edifici judicial de Berga

El nou edifici judicial estarà situat entre el carrer de Sardana i el Carrer Pla de l’Alemany i tindrà una superfície construïda de 3.352,02 m2.

En aquest nou edifici s’ubicaran els dos jutjats actuals i comptarà amb espai de futur creixement. S’hi ubicaran el Registre Civil; el Jutjat de Guàrdia i les dependències per a la Fiscalia, metges forenses, advocats, tècnics, procuradors, atenció ciutadana, unitat administrativa, arxiu i detinguts.

En aquest moment l’estudi redactor Conxita Balcells i Associats, SL està redactant el projecte. El pressupost per a la redacció del projecte ha estat de 351.277,00 euros. Està previst que l’obra s’iniciï el primer semestre de 2007.

Pel que fa a les noves tecnologies, l’edifici comptarà amb equips de videoconferència, informatització del registre i repartiments d’assumptes, connexió via Internet a diverses bases de dades, bústies institucionals de correu electrònic per a tots els jutges i secretaris judicials, enregistrament de judicis i declaracions, etc.

Aquesta obra forma part dels 250.000 m2 de noves construccions en edificis judicials en fase de realització arreu de Catalunya, a més dels 230.000 m2 de l'obra que conformarà la Ciutat Judicial de Barcelona i l'Hospitalet de Llobregat.

Actualment, els jutjats de Berga estan situats en un edifici judicial a la Gran Via, 23, propietat del Departament de Justícia.

1  

Fitxers adjunts

Imatge virtual

Imatge virtual
BMP | 3600