1.600 peces d’artesania elaborades pels interns als tallers artístics dels centres penitenciaris es poden veure i adquirir aquests dies a la Fira de Nadal dels Centres Penitenciaris de Catalunya, que està instal·lada en una carpa als Jardinets del Passeig de Gràcia de Barcelona. L’Exposició romandrà oberta des del dia 15 fins al 21 de desembre, des les 11.30 fins a les 21.30 hores.

En Aquesta exposició es poden adquirir diferents productes d’artesania elaborats íntegrament als tallers d’arts plàstiques i visuals de les presons catalanes. Hi ha peces de pintura, escultura, ceràmica, enquadernació, cartró pedra, etc.

En l’actualitat, són més de 1.700 els interns i internes que desenvolupen aquest tipus d’activitats als centres. Els tallers artístics dels centres penitenciaris catalans van consolidar-se l’any 1987, i, des d’aleshores, guiats per un artista professional, acosten l’art als interns i els donen l’oportunitat de desenvolupar la seva creativitat.

En tots els centres penitenciaris es treballen diferents especialitats que ofereixen un espai d’ampliació de coneixements, d’aprenentatge de tècniques artístiques, de desenvolupament personal i col·lectiu i de treball de l’autoestima, aspectes tots ells molt importants per a la reinserció.

La Fira va ser inaugurada ahir dijous, dia 15, pel secretari de Serveis Penitenciaris, Rehabilitació i Justícia Juvenil, Albert Batlle, i pel regidor del Districte de Gràcia, Ricard Martínez.

Catàleg  de l’obra artística dels centres penitenciaris de Catalunya

D’altra banda, a més dels productes que es poden veure a la Fira de Nadal, la Secretaria de Serveis Penitenciaris, Rehabilitació i Justícia Juvenil ha editat  i publicat un catàleg que, per primera vegada, recull tota la producció dels tallers d’arts plàstiques dels centres penitenciaris de Catalunya, amb l’objectiu de difondre l’obra dels interns i internes entre les institucions i la ciutadania perquè la puguin adquirir per als seus regals personals o de cortesia.

Cal destacar que els diners que es recullin amb la venda de les obres aniran a parar íntegrament als interns i internes que en són autors.

L’última part del document conté l’obra referenciada, acompanyada d’una fotografia orientativa i el seu preu, perquè tothom que ho desitgi es posi en contacte amb la persona responsable d’aquest servei per fer la seva comanda.

1  

Imatges

Fotografia de la Fira de Nadal dels Centres Penitenciaris de Catalunya

Fotografia de la Fira de Nadal dels Centres Penitenciaris de Catalunya 458