La consellera de Justícia, Montserrat Tura, inaugurarà el proper dijous 14 de desembre les jornades L'accés a la Cort Penal Internacional, que organitza el Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada en col·laboració amb el Col·legi d'Advocats de Barcelona amb l'objectiu de posar en comú les actuacions, experiències i perspectives d'aquesta jurisdicció. A l\'acte d\'inauguració també assistirà la degana del Col·legi d\'Advocats de Barcelona, Sílvia Giménez-Salinas.

La presentació de les jornades serà a càrrec del membre del Consell del Col·legi d’Advocats Penal Internacional de La Haia i president de la Comissió de Dret Penal de la Federació Europea de Col·legis d’Advocats, Luis del Castillo.

Al llarg de les dues jornades es tractaran els temes següents: el suport de la Cort Penal Internacional als defensors dels imputats i les víctimes; el principi universal de la justícia: dels tribunals ad hoc a la Cort Penal Internacional; les normes del procediment davant la Cort Penal Internacional, la cooperació entre la Cort Penal Internacional i altres organitzacions internacionals, i l’Estatut de Roma i els elements del delicte internacional i Supòsits exclosos de la jurisdicció internacional.

 La Cort Penal Internacional és un organisme permanent i independent que exerceix la seva jurisdicció sota el principi universal de la responsabilitat penal individual de les persones pels crims comesos contra la humanitat, la guerra, l’agressió i el genocidi. Malgrat que no tots els estats han ratificat el Tractat de Roma, aquesta nova jurisdicció està destinada a assolir cada vegada més importància, atesa la demanda d’una governabilitat judicial internacional sobre els conflictes civils, les guerres i el sofriment de les víctimes.

Les jornades, que se celebraran els dies 14 i 15 de desembre a la seu del Centre d’Estudis Jurídics, estan destinades als professionals del Departament de Justícia i l’Administració de justícia, però també a advocats, procuradors i juristes en general, així com a altres persones i organismes interessats en la defensa dels drets humans i en la protecció de les víctimes dels conflictes internacionals.

1  

Fitxers adjunts

Programa Cort Penal Internacional

Programa Cort Penal Internacional
PDF | 98