Bombers

Exercici tècnic dels sistemes d'avisos a la població en cas d'accident químic

L'exercici s'ha realitzat en 11 sirenes de Tarragona i 2 de Flix

query_builder   12 febrer 2005 13:40

event_note Nota de premsa

Exercici tècnic dels sistemes d'avisos a la població en cas d'accident químic

L'exercici s'ha realitzat en 11 sirenes de Tarragona i 2 de Flix

Aquest matí s’han realitzat, a Tarragona i Flix, els exercicis tècnics d’activació dels sistemes d’avís a la població en cas d’accident químic previstos en el PLASEQTA i PLASEQTEBRE, respectivament.

La realització de l’exercici, en termes generals, es valora de forma positiva, tenint en compte que la utilitat d’aquests tipus d’exercicis és comprovar el sistema d’activació, d’una banda, i donar a conèixer a la població el so de les sirenes, per tal que el pugui reconèixer en cas d’incident real, de l’altra.

D’una banda, a les 11’00 del matí, s’ha realitzat el primer exercici, que ha consistit en l’activació de les 11 sirenes d’avís en tots els municipis del Polígon Químic Nord afectats pel PLASEQTA: Constantí, els Garidells, el Morell, la Pobla de Mafumet, Perafort - Puigdelfí, Vilallonga del Camp, el barri de Sant Salvador de Tarragona i la zona propera a l’aparcament de mercaderies perilloses de Lavaflix (Tarragona).

De les 11 sirenes, s’ha comprovat que 10 han funcionat correctament. Tan sols la situada a l’estació meteorològica del barri de Sant Salvador no ha funcionat en un primer moment. Tècnics de la Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil han solucionat el problema, tècnic. Minuts després, s’ha procedit a realitzar una segona activació de les dues sirenes del barri de Sant Salvador, i s’ha comprovat el correcte funcionament de totes dues.

D’altra banda, a les 12’00 del matí, i a Flix, s’han posat en funcionament les dues sirenes que hi ha situades a les zones de Punta del Canó i Castell Vell. En aquest cas, les sirenes no s’han activat des del Centre d’Emergències de Catalunya (CECAT) a Tarragona, com ha estat el cas del primer exercici, sinó que s’han activat des del CECOPAL, a l’Ajuntament de Flix.

En tots dos casos, les sirenes han emès 3 cops un so d’un minut de durada. Cinc minuts després del darrer so, s’ha emès el senyal de fi d’alerta.

Tanmateix, ahir divendres, 11 de febrer, des del CECAT es va procedir a realitzar trucades selectives a la població, un sistema d’avís a la població en cas d’accident químic que complementa l’avís de les sirenes. A través de 60 línies telefòniques, i en determinats nuclis, es van realitzar 2291 trucades a Tarragona, de les quals, 1795 van ser contestades (78%). A Flix, 1231 trucades van ser contestades, de les 1588 realitzades, el que suposa també un 78% d’efectivitat.

La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil, en col·laboració amb els Ajuntaments, ha treballat per tal de resoldre les deficiències detectades en l’exercici del passat 26 de juny al Morell, la Pobla de Mafumet, Vilallonga i Perafort. En aquests punts, avui l’exercici ha estat realitzat amb normalitat.

Finalment, recordar que, un cop finalitzi la instal·lació del nou sistema de transmissió, i d’acord amb els Ajuntaments de Tarragona i Vila-Seca, es realitzarà un exercici similar al d’avui a la zona del Polígon Sud.

Des de la Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil es vol agrair la col·laboració dels Voluntaris de Protecció Civil de Tarragona i altres municipis que han participat en la realització de l’exercici.

Tarragona, 12 de febrer de 2005

13’45 hores

1  

Fitxers adjunts

Ubicació de les sirenes activades en l'exercici d'avui al Polígon Nord

Ubicació de les sirenes activades en l'exercici d'avui al Polígon Nord
DOC | 298

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia