La Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació (STSI) ha destinat 300.000 € a equipament de tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) per a les 29 biblioteques públiques que gestiona el Consorci de Biblioteques de Barcelona, un ens local format per l’Ajuntament de Barcelona i la Diputació de Barcelona. Les biblioteques s’integraran així a la Xarxa de Telecentres de Catalunya.

El Consorci té, entre d’altres objectius, desenvolupar el Pla de Biblioteques de Barcelona 1998-2010, de la informació al coneixement, que concep la biblioteca com un centre d’informació cap al coneixement amb els suports tecnològics que facilitin la democratització i la difusió de la informació, la formació, l’educació permanent i el lleure. Les aules d’informàtica potenciaran la formació en l’ús de les noves tecnologies i facilitaran l’autoaprenentatge multimèdia d’idiomes, la recerca d’informació o la digitalització de documents i creació de continguts digitals.

Els ciutadans podran accedir lliurament a les instal·lacions i serveis amb el carnet de la biblioteca i en règim d’autoservei, fent una reserva prèvia. Cada usuari pot fer-ne ús entre 4 i 8 hores setmanals

La inversió ha permès equipar 12 espais multimèdia a 12 de les Biblioteques de Barcelona, 2 seccions d’informàtica a 2 biblioteques (Accés a Internet, ofimàtica, ...) i en total 109 punts nous d’accés públic a Internet a totes les 25 biblioteques. La xarxa de bilioteques passarà a tenir de 177 ordinadors a 398, amb un increment doncs del 125%, que permetrà passar d’una mitjana de 102.000 d’usos trimestrals per biblioteca a gairebé 230.000.

Les aules estan equipades, entre altres, amb ordinadors amb paquets d’ofimàtica, un dels quals amb programari lliure, connexió a Internet, i programari de creació de pàgines web, edició fotogràfica i d’animació o visualitzadors d’arxius multimèdia.

Per presentar aquests nous espais del 27 de juny a l’1 de juliol s’ha programat una setmana d’activitats a través de les quals els usuaris podran descobrir les possibilitats que ofereixen. Les propostes inclouen cursos, tallers, jocs, videoconferències, itineraris virtuals o música electrònica, entre altres.

1  

Imatges

FOTO: Imatge de la presentació de laula informàtica de la biblioteca Francesca Bonnemaison del districte de Ciutat Vella

FOTO: Imatge de la presentació de laula informàtica de la biblioteca Francesca Bonnemaison del districte de Ciutat Vella 343