Gairebé la meitat dels habitants (48,4%) majors de 15 anys de les comarques metropolitanes de Barcelona són usuaris regulars d’Internet, segons dades de la Fundació Observatori per la Societat de la Informació de Catalunya (FOBSIC) i l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat) referents a l’Enquesta d’equipament i ús de les tecnologies de la informació (TIC) i la comunicació a les llars de Catalunya de juny de 2005.

Així mateix un 41% de les llars de les comarques metropolitanes de Barcelona estaven connectades a Internet. En aquest territori el percentatge de llars amb ordinador era del 56%, el de telèfon mòbil lleugerament superior al 84% i el tant per cent de llars amb banda ampla fregava el 27%, gairebé vuit punts més que un any enrere.

És important matisar que la dada del 40,9% de llars connectades arreu de Catalunya a Internet està consolidada d’acord amb les de l’Instituto Nacional de Estadística (INE) que no considera les connexions a Internet a través de mòbil i tecnologies sense fils. De ser considerades, segons dades de la FOBSIC i l’Idescat, aquest percentatge pujaria al 49,2%.

Pel que fa als usos de les TIC entre els barcelonins majors de 15 anys, un 55,6% havia fet servir ordinador en els darrers tres mesos el juny d’enguany i el 48,4%, com ja s’ha dit, s’havia connectat a Internet. Ambdós percentatges gairebé tres punts per sobre en relació a l’any anterior.

El correu electrònic era a mitjans de 2005 l’aplicació d’Internet que havien utilitzat més habitants majors de 15 anys d’aquest territori, concretament un 40%.

El secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Oriol Ferran, ha destacat “la importància que un de cada dos ciutadans majors de 15 anys d’aquesta zona del país utilitzin regularment l’ordinador amb connexió a Internet”. El secretari Ferran ha indicat, però, “la necessitat d’incrementar els usos de les TIC mitjançant el Pla de Serveis i Continguts que impulsa Departament d’Universitats, Recerca i Societat de la Informació, ja que preveu accions per a l’alfabetització i la formació digitals i la millora de l’oferta de serveis que ajudin a dinamitzar-ne l’ús".

Segons Oriol Ferran “el tant per cent de llars amb banda ampla a les comarques metropolitanes evoluciona positivament i ens confirma que l’any 2008 es pot arribar al 45% acord amb les previsions del Govern que ja està executant el desplegament d’aquest tipus de xarxes”.

1  

Fitxers adjunts

Dades de presència de les TIC i usos a les llars de l'àmbit metropolità de Barcelona.

Dades de presència de les TIC i usos a les llars de l'àmbit metropolità de Barcelona.
PDF | 84