Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital

La meitat d'habitants de l'àmbit metropolità de Barcelona són usuaris regulars d'Internet

El percentatge de llars amb connexions de banda ampla puja de gairebé vuit punts en un any

query_builder   28 desembre 2005 15:00

event_note Nota de premsa

La meitat d'habitants de l'àmbit metropolità de Barcelona són usuaris regulars d'Internet

El percentatge de llars amb connexions de banda ampla puja de gairebé vuit punts en un any

Gairebé la meitat dels habitants (48,4%) majors de 15 anys de les comarques metropolitanes de Barcelona són usuaris regulars d’Internet, segons dades de la Fundació Observatori per la Societat de la Informació de Catalunya (FOBSIC) i l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat) referents a l’Enquesta d’equipament i ús de les tecnologies de la informació (TIC) i la comunicació a les llars de Catalunya de juny de 2005.

Així mateix un 41% de les llars de les comarques metropolitanes de Barcelona estaven connectades a Internet. En aquest territori el percentatge de llars amb ordinador era del 56%, el de telèfon mòbil lleugerament superior al 84% i el tant per cent de llars amb banda ampla fregava el 27%, gairebé vuit punts més que un any enrere.

És important matisar que la dada del 40,9% de llars connectades arreu de Catalunya a Internet està consolidada d’acord amb les de l’Instituto Nacional de Estadística (INE) que no considera les connexions a Internet a través de mòbil i tecnologies sense fils. De ser considerades, segons dades de la FOBSIC i l’Idescat, aquest percentatge pujaria al 49,2%.

Pel que fa als usos de les TIC entre els barcelonins majors de 15 anys, un 55,6% havia fet servir ordinador en els darrers tres mesos el juny d’enguany i el 48,4%, com ja s’ha dit, s’havia connectat a Internet. Ambdós percentatges gairebé tres punts per sobre en relació a l’any anterior.

El correu electrònic era a mitjans de 2005 l’aplicació d’Internet que havien utilitzat més habitants majors de 15 anys d’aquest territori, concretament un 40%.

El secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Oriol Ferran, ha destacat “la importància que un de cada dos ciutadans majors de 15 anys d’aquesta zona del país utilitzin regularment l’ordinador amb connexió a Internet”. El secretari Ferran ha indicat, però, “la necessitat d’incrementar els usos de les TIC mitjançant el Pla de Serveis i Continguts que impulsa Departament d’Universitats, Recerca i Societat de la Informació, ja que preveu accions per a l’alfabetització i la formació digitals i la millora de l’oferta de serveis que ajudin a dinamitzar-ne l’ús".

Segons Oriol Ferran “el tant per cent de llars amb banda ampla a les comarques metropolitanes evoluciona positivament i ens confirma que l’any 2008 es pot arribar al 45% acord amb les previsions del Govern que ja està executant el desplegament d’aquest tipus de xarxes”.

1  

Fitxers adjunts

Dades de presència de les TIC i usos a les llars de l'àmbit metropolità de Barcelona.

Dades de presència de les TIC i usos a les llars de l'àmbit metropolità de Barcelona.
PDF | 84

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia