La XXXVII Universitat Catalana d’Estiu, que com cada estiu es celebra a Prada de Conflent (Catalunya Nord), acollirà enguany el curs "Societat del Coneixement i país", organitzat per la Fundació Observatori per a la Societat de la Informació de Catalunya (FOBSIC). El curs vol presentar i analitzar algunes de les iniciatives més rellevants en la incorporació a la Societat del Coneixement del nostre país.

La Societat del Coneixement, en el seu sentit més ampli, és el nou sistema d’organització social i econòmica que aprofita les possibilitats que ofereixen les tecnologies digitals per a millorar la qualitat de vida i la productivitat de tothom.

Segons el director de la FOBSIC, Llorenç Valverde, "en aquesta nova organització, el coneixement, en totes les seves formes, hi juga un paper central i sense dubte, en el nostre cas, parteix del fet indiscutible de la nostra identitat diferencial".

"Els Països Catalans no han de quedar al marge d’aquest procés de canvi i han de promoure la incorporació a la Societat del Coneixement pel que pot comportar de cara a la nostra cohesió i projecció nacional", apunta Valverde.

El curs "Societat del Coneixement i país" serà inaugurat el dia 17 d’agost per part del secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Oriol Ferran, que pronunciarà la conferència Catalunya a la Societat del Coneixement.

Entre altres temes en aquest curs de la UCE també s’hi abordaran l’accés a la cultura, el programari lliure i les oportunitats que planteja la Societat del Coneixement.(S’adjunta el programa)

1  

Fitxers adjunts

Programa del curs "Societat de Coneixement i país" (Universitat Catalana d'Estiu del 17 al 25 d'agost de 2005)

Programa del curs "Societat de Coneixement i país" (Universitat Catalana d'Estiu del 17 al 25 d'agost de 2005)
PDF | 98