Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital

La STSI i la Cambra de Comerç de Girona collaboraran per a resoldre els dèficits de telecomunicacions de la demarcació

Gràcies al conveni que prioritzarà l'execució de projectes singulars en TIC a través del Pla Director d'Infraestructures de Telecomunicacions

query_builder   31 maig 2005 12:00

event_note Nota de premsa

La STSI i la Cambra de Comerç de Girona collaboraran per a resoldre els dèficits de telecomunicacions de la demarcació

Gràcies al conveni que prioritzarà l'execució de projectes singulars en TIC a través del Pla Director d'Infraestructures de Telecomunicacions

La Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació (STSI) i la Cambra de Comerç de Girona compartiran la informació derivada del disseny dels respectius Pla Director d’Infraestructures de Telecomunicacions (PDIT) i Pla de Telecomunicacions de la Província de Girona per a resoldre els dèficits que les comarques gironines pateixen en l’àmbit de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC). Aquesta col·laboració és fruït del conveni que varen signar divendres passat el secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació Oriol Ferran, i el president de la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Navegació de Girona, Antoni Hostench.

La Cambra ja va detectar aquests dèficits amb l’estudi “Girona 2010. Les comarques gironines davant del repte de la nova economia global” i ara es treballa per a resoldre’ls amb el "Pla de Telecomunicacions de la Província de Girona”.

A partir d’aquest pla, que dissenya el Grup de Treball GironaTelecom de la Mesa d’Infraestructures de la Cambra, es proposaran projectes singulars per a la seva implantació a través del Pla Director d’Infraestructures de Telecomunicacions que impulsa la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació i executa el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació.

El PDIT, entre moltes altres iniciatives, preveu la creació d’un ens gestor de telecomunicacions que s’encarregarà de dotar d’una xarxa de banda ampla tot el territori nacional per tal de garantir la plena connectivitat a Internet. Entre altres fites, el PDIT es planteja que el 90% de les empreses de més de 10 treballadors disposin l’any 2008 de connexions de 100 Mbps. L’objectiu és enfortir el sector de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) a Catalunya i evitar la fractura digital, tant social com territorial i per això es completarà amb el Pla Director de Serveis i Continguts.

El conveni serà vigent fins al 31 de desembre d’enguany si bé serà prorrogable previ acord de les parts.

Al marge dels acords del conveni ambdues institucions s’han compromès a impulsar iniciatives de formació en TIC per a les pimes gironines.

 

1  

Imatges

El secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació Oriol Ferran, i el president de la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Navegació de Girona, Antoni Hostench, durant la signatura del conveni.

El secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació Oriol Ferran, i el president de la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Navegació de Girona, Antoni Hostench, durant la signatura del conveni. 262

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia