Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital

L'ús d'ordinadors i Internet a Ponent puja 5 punts en un any

La meitat de llars de Ponent i l'Alt Pirineu i Aran ja tenen ordinadors

query_builder   22 març 2006 10:00

event_note Nota de premsa

L'ús d'ordinadors i Internet a Ponent puja 5 punts en un any

La meitat de llars de Ponent i l'Alt Pirineu i Aran ja tenen ordinadors

L’ús d’ordinadors i Internet a les comarques de Ponent ha crescut 5 punts en un any, segons dades de la Fundació Observatori per la Societat de la Informació de Catalunya (FOBSIC) i l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat) referents a l’Enquesta d’equipament i ús de les tecnologies de la informació (TIC) i la comunicació a les llars de Catalunya de juny de 2005. Aquesta tendència positiva també s’ha registrat a l’Alt Pirineu i Aran amb un increment de 2,5 punts en l’us d’ordinadors i 2,2 en el d’Internet.

Justament en aquest territori s’ha experimentat una tendència també a l’alça en la penetració de les TIC a les llars. Segons la mateixa enquesta un 53,7% de les llars de Ponent tenen ordinador, percentatge que arriba al 51,4% en el cas de l’Alt Pirineu i Aran, lleugerament per sota de la mitjana nacional. Pel que fa a llars connectades a Internet els percentatges es situen en el 38,4% i 35%, respectivament. D’altra banda la presència de telèfon mòbil és del 75,1% a Ponent, un percentatge que a l’Alt Pirineu i Aran és superior, concretament del 78,8%. Finalment, en relació al tant per cent de llars amb banda ampla era d’un 16,6%, i 14,5%, respectivament.

Pel que fa als usos de les TIC entre els habitants majors de 15 anys d’aquestes comarques, la meitat dels de Ponent són usuaris regulars d’ordinador i gairebé un 45% d’Internet, percentatges que a l’Alt Pirineu i Aran són del 44,9% i el 37,4%.

 Si es compara amb juny de 2004 l’ús habitual d’ordinador i Internet (darrers tres mesos) havia crescut 5 punts a Ponent. I en el cas de l’Alt Pirineu i l’Aran el d’ordinadors 2,5 punts i el d’Internet 2.

El correu electrònic era a mitjans de 2005 l’aplicació d’Internet que havien utilitzat més els ciutadans majors de 15 anys en ambdós territoris en els darrers tres mesos. A Ponent el 33% i l’Alt Pirineu i l’Aran un 30,8%.

El secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Oriol Ferran, ha destacat l’evolució positiva dels usos de les TIC entres els ciutadans majors de 15 anys d’aquestes zones del país, que cal potenciar encara més mitjançant el desplegament de les xarxes de banda ampla que promou el Govern". Oriol Ferran ha remarcat "que hi hagi un alt percentatge de llars amb ordinadors però també el fet que cal connectar-ne encara més a la Xarxa". En aquest sentit considera que, especialment en el cas de l’Alt Pirineu i l’Aran, ja es comença a notar la penetració del projecte de Banda Ampla Rural.

Ferran ha assenyalat també la importància que ha de tenir també per a incrementar els usos de les TIC el Pla de Serveis i Continguts que impulsa Departament d’Universitats, Recerca i Societat de la Informació, ja que preveu accions per a l’alfabetització i la formació digitals i la millora de l’oferta de serveis que ajudin a dinamitzar la demanda. Oriol Ferran ha recordat que ara toca la feina més difícil "perquè ara cal empènyer a l’ús de les TIC tots aquells ciutadans que encara no estan convençuts perquè no veuen o no han tingut oportunitat encara de descobrir la seva utilitat, especialment en el cas d’Internet"

1  

Fitxers adjunts

DADES DE PENETRACIÓ DE LES TIC A LES LLARS DE PONENT I DE L'ALT PIRINEU I ARAN

DADES DE PENETRACIÓ DE LES TIC A LES LLARS DE PONENT I DE L'ALT PIRINEU I ARAN
PDF | 80

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia