La consellera de Cultura, Caterina Mieras ha presidit avui la roda de premsa de presentació del programa-concurs de televisió Estar al dia que té per objectiu fomentar la lectura de premsa diària a Catalunya. El concurs temàtic compta amb el suport de l’Institut Català de les Indústries Culturals (ICIC) i l’Associació Catalana d’Editors de Premsa Diària (ACED) que agrupa els editors dels principals diaris que s’editen a Catalunya.

A la presentació també han assistit el director de TVE a Catalunya, Joan Tàpia; el president de l’ACED, Joan Alegre; el director de l’ICIC, Xavier Marcé; el director del programa, Carles Vicanvos i el presentador del programa, Daniel Domenjó. El concurs formarà part de la programació per a Catalunya de TVE, inicialment durant els mesos de juliol i agost i s’emetrà de dilluns a divendres, a les 19:30 hores per La 2. Seran un total de  43 programes de 26 minuts cadascun.

Com ha destacat la consellera: “El naixement d’aquest programa és molt important perquè per primera vegada es relaciona la premsa escrita amb la televisió i fomenta la lectura i és així un programa pioner”. També ha afegit que contribuirà a crear ciutadania “perquè no hi ha autèntics ciutadans sense informació”. Per la seva banda Xavier Marcé ha posat especial èmfasi en “la necessitat de buscar fórmules noves i engrescadores per promoure la lectura de premsa diària”. Joan Tapia  ha explicat que “es tracta d’un programa d’entreteniment amb una forta interacció i que canviarà el paper de la premsa, ja que serà la televisió qui parlarà dels diaris i no a la inversa”.

Dirigit per Carles Vivancos i presentat per Daniel Domenjó, el programa vol explorar la relació entre la televisió i la premsa escrita i, per això, un requisit essencial serà que les respostes a les preguntes formulades es puguin trobar en algun diari de la jornada. El programa es compon de tres jocs, que corresponen a tres blocs: la resposta a 30 preguntes, la identificació de 10 imatges i el bloc final Demà serà portada, en què els espectadors des de casa podran triar algunes de les notícies que l’endemà seran portada.

Barcelona, 1 de juliol de 2005

1  

Imatges

Fotografia de la presentació del programa 'Estar al dia'

Fotografia de la presentació del programa 'Estar al dia' 222