El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha presidit aquest matí la primera reunió de la Comissió de Continguts de Frankfurt 2007, dirigida per la comissària del Projecte Frankfurt 2007, Anna Soler-Pont. El conseller ha donat la benvinguda a Anna Soler-Pont, que s’incorpora com a comissària del projecte i directora de la comissió de continguts i li ha encarregat l’elaboració del programa de la presència de la cultura catalana a la Fira de Frankfurt que haurà de presentar el proper mes d’octubre, un any abans de la inauguració de la Fira.

El conseller Mascarell ha ressaltat que “tot i que el temps és curt, és suficient per preparar un programa de gran ambició perquè comptem amb un equip de qualitat, amb persones de molta vàlua que tenen l’orgull de fer les coses ben fetes i la voluntat i la capacitat de fer-les bé i de ser útils a la cultura catalana”.

La comissió de continguts es reunirà setmanalment. La comissària de Frankfurt 2007 ha demanat als membres de la comissió tota la documentació sobre els continguts en què s’ha estat treballant fins ara, per estudiar-ne la inclusió en el programa. Soler-Pont ha expressat el desig que el programa sigui el més plural possible de manera que tota la societat catalana se’l pugui fer seu i reconèixer-lo com a propi.

A la reunió d’avui ha assistit també Emili Manzano, director de l’Institut Ramon Llull i vicepresident de la Comissió Executiva del projecte Frankfurt 2007. L’Institut Ramon Llull està representat a la comissió de continguts pels responsables de les àrees de Creació, Borja Sitjà; Humanitats, Carles Torner, i Llengua, Maria Angels Prats. A més, en formen part, Segimon Borràs, com a representant del Gremi d’Editors de Catalunya i l’Associació d’Editors en Llengua Catalana; Marià Marin, responsable de l’àrea d’Edició i Premsa de l’Institut Català d’Indústries Culturals; i Carlota Torrents, responsable d’activitats de la Institució de les Lletres Catalanes.

La comissària Anna Soler-Pont ha rebut l’encàrrec del conseller de dirigir aquesta comissió que ha d’elaborar el programa i de portar la direcció executiva del projecte. D’ella dependrà tot l’equip de l’organització de l’esdeveniment i l’oficina catalana a Frankfurt, que s’obrirà a finals d’any, serà la interlocutora única amb els organitzadors de la Fira i donarà compte de la seva gestió a la Comissió Executiva, presidida pel conseller Mascarell, i de la que en seran membres representants dels diversos departaments de la Generalitat implicats, del sector editorial i d’altres representants de la societat civil.

Barcelona, 10 de maig de 2006

1  

Imatges

foto

foto 673