El joc Què llegeixes?, promogut per la Institució de les Lletres Catalanes des del passat 16 de setembre, ha aplegat en el seu segon mes de funcionament 4.000 nous jugadors. L’objectiu del joc és fomentar la lectura entre persones de totes les edats. Els jugadors es connecten a la pàgina web www.quellegeixes.net i comenten i recomanen llibres i responen preguntes sobre literatura.

Fins ara s’han inscrit 6.674 persones (vegeu taula adjunta), de les quals 96 són estrangeres, amb una mitjana de prop de cent inscrits per dia i de 70 persones connectades alhora. El Què llegeixes? busca potenciar l’ús social de les biblioteques públiques de Catalunya, per això, ser-ne soci suma punts. Del total dels inscrits, 3.467 procedeixen d’alguna biblioteca.

El joc està pensat per a jugadors de totes les edats. La dificultat de les preguntes i dels llibres a comentar tenen tres nivells: adult, jove i infantil. Pel que fa a la participació, s’han inscrit 2.365 adults, 2.202 juvenils i 2.107 infantils.

El joc, que finalitzarà el pròxim 15 de desembre, es divideix en partides quinzenals. Divendres passat va finalitzar la quarta jugada, i diumenge va iniciar-se la cinquena. Cada quinze dies hi ha premis, un dels quals, consistent a fer ressenyes dels llibres llegits, és valorat per un jurat del món de la cultura.

La base del joc són els comentaris dels lectors sobre un conjunt inicial de 1.500 títols als quals tothom pot afegir-ne de nous. En aquests moments hi ha ja 5.034 llibres diferents comentats i 8.202 comentaris. Els jugadors sumen més punts si animen a companys a jugar, fins ara els jugadors han enviat missatges animant a participar a 15.689 amics.

El llibre en català més ben valorat durant aquest segon mes de joc ha estat Memòries d’Idhum: la resistència, de Laura Gallego. Pel que fa al llibre més llegit, continua sent el Codi da Vinci, de Dan Brown, amb 86 comentaris; mentre que l’obra més llegida escrita en català és Mecanoscrit del segon origen, de Manuel de Pedrolo. La sèrie Harry Potter continua estant entre els llibres més ben valorats i els més llegits de la franja de jugadors infantils.

Barcelona, 15 de novembre del 2005

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa amb taula adjunta per comarques

Nota de premsa amb taula adjunta per comarques
DOC | 70