Cultura

La Comissió de Peticions del Parlament Europeu ajorna un cop més la decisió sobre l'admissió de la denúncia de la COPE contra la Generalitat de Catalunya

query_builder   22 febrer 2006 20:10

event_note Nota de premsa

La Comissió de Peticions del Parlament Europeu ajorna un cop més la decisió sobre l'admissió de la denúncia de la COPE contra la Generalitat de Catalunya

Els coordinadors de la Comissió de Peticions del Parlament Europeu han acordat avui, 22 de febrer, posposar un cop més la decisió sobre si s’admet o no a tràmit  la denúncia de la COPE contra el Govern de la Generalitat de Catalunya per la no renovació automàtica de llicències radiofòniques l’any 1998. Aquest dossier tornarà a ser tractat per la Comissió de Peticions el proper 23 de març.

 Els fets en qüestió fan referència a la decisió, presa l’any 1998 per l’anterior Govern, de no renovar automàticament les concessions d’aquelles emissores de ràdio que havien exhaurit el seu període de deu anys i adjudicar-les de nou mitjançant concurs, degut a novetats legislatives que calia inscriure en les obligacions dels operadors. De les 39 freqüències afectades, quatre pertanyien a la COPE. De les 33 emissores adjudicades, tres van ser objecte de recurs per part de la COPE i es va aturar la seva concessió. A més a més, el Govern va decidir ajornar l’adjudicació de les 6 restants fins que no s’hagués resolt el recurs.

 En contra del què manifesten els peticionaris, el Govern no va fer cessar les emissions de les freqüències afectades, a l’espera del pronunciament del Tribunal Suprem, tot i comptar amb una sentència favorable del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Per últim, es vol recordar que encara queda pendent que el Tribunal Suprem es pronunciï en relació a tres freqüències de la COPE a Catalunya en litigi, i per tant, tema subiudice. Cal recordar que el Govern ha aplicat escrupolosament els resultats de les sentències i ha anunciat que així ho continuarà fent.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa en format PDF

Nota de premsa en format PDF
PDF | 32

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia