Cultura

Els consellers Mieras i Castells signen l'acord per al finançament del Pla d'Equipaments Culturals 2005-2007

Permetrà destinar 72 milions d'euros a actuacions culturals

query_builder   14 octubre 2005 13:03

event_note Nota de premsa

Els consellers Mieras i Castells signen l'acord per al finançament del Pla d'Equipaments Culturals 2005-2007

Permetrà destinar 72 milions d'euros a actuacions culturals

La consellera de Cultura, Caterina Mieras, i el conseller d’Economia i Finances, Antoni Castells, han signat avui el conveni entre el Departament de Cultura i l’Institut Català de Finances per al finançament del Pla d’Equipaments Culturals 2005-2007, més conegut com a Pla de Xoc. A l’acte també han assistit la directora general de Cooperació Cultural, Assumpta Bailac, i el conseller delegat de l’Institut Català de Finances (ICF), Josep Maria Ayala.

El Pla té per objectius consolidar una xarxa d’equipaments escènics, d’arts visuals i centres culturals polivalents, desplegar una xarxa de centres de producció i creació artística, continuar el desplegament de la xarxa d’arxius comarcals i impulsar la rehabilitació, en matèria de seguretat i accessibilitat, d’ateneus i equipaments culturals de les entitats sense ànim de lucre.

El conveni estableix dues línies de finançament. La primera, amb un import de 72 milions d’euros, permetrà als ajuntaments i a les entitats sense ànim de lucre rebre un avançament de part de l’import de les subvencions que els atorgui el Departament de Cultura. D’aquesta manera, aquestes institucions podran obtenir des de l’inici els recursos íntegres de la subvenció i, per tant, començar d’immediat la construcció o la rehabilitació de l’equipament cultural.

La segona línia de finançament, amb un import de 31 milions d’euros, té per objectiu oferir préstecs amb condicions preferents als ajuntaments que participin en el Pla d’inversions en equipaments escènics i sales polivalents.

Els 72 milions d’euros de la primera línia de finançaments es distribuiran d’acord amb les anualitats següents: 2.400.000 euros, l’any 2005; 33.750.000, el 2006, i els 35.850.000 restants, el 2007.

Poden acollir-se a aquestes línies de finançament els ens locals i entitats sense ànim de lucre. És previst que la convocatòria pública es publiqui en els pròxims dies al Diari Oficial de la Generalitat.

Aquest conveni s’emmarca en un acord de col•laboració entre el Departament de Cultura i l’ICF per un import global de 145 milions d’euros, que inclou també 42 milions d’euros per a inversions directes del Departament.

Barcelona, 14 d’octubre de 2005

1  

Imatges

Fotografia de l'acte de signatura

Fotografia de l'acte de signatura 538

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia