El secretari general de Joventut, Olivié Bayón, acompanyat de la regidora de Joventut de l'Ajuntament de Sabadell, Marta Farrés, ha presentat avui la Trobada Nacional de Polítiques de Joventut que se celebrarà demà divendres i dissabte a Sabadell, amb l'emancipació juvenil com a tema central.

Organitzada per la Secretaria General de Joventut, la Trobada Nacional de Polítiques de Joventut d’enguany compta amb 308 persones inscrites, entre regidors, tècnics i informadors de joventut, que treballaran durant dues jornades al voltant dels recursos i mecanismes que les administracions posen a disposició dels joves perquè puguin accedir a l’emancipació.

Tendències, recursos i recomanacions

La trobada s’inaugurarà demà divendres al matí amb una ponència sobre tendències i perspectives de l’emancipació juvenil. Per la tarda tindran lloc tres taules simultànies moderades per sociòlegs, tècnics o investigadors. Diferents responsables de gestionar les polítiques de joventut als municipis exposaran experiències i bones pràctiques en polítiques d’habitatge, treball i mobilitat internacional.

Dissabte, les tres taules simultànies analitzaran els recursos i recomanacions pel disseny de les polítiques d’emancipació i tindrà lloc la ponència del representant del National Board for Youth Affairs del govern Suec, Torgny Sandgren, que presentarà les polítiques per a joves que es duen a terme a Suècia a nivell nacional, regional i municipal.

El secretari general de Joventut, Olivié Bayón, i el primer tinent d’alcalde i regidor de Serveis Personals de l’Ajuntament de Sabadell, Joan Manau, clouran la trobada, dissabte a les 13 hores.

Diversitat d’inscrits

Del total de 308 inscrits a la trobada, 42 són regidors i consellers comarcals, mentre que la resta són tècnics i informadors juvenils. Per procedència, 209 són de la demarcació de Barcelona, 32 de Girona, 27 de Lleida, 34 de Tarragona i 6 de Terres de l’Ebre.

A més de l’Hotel Verdi (Av. Francesc Macià, 62), on s’allotjaran els inscrits i on tindran lloc els plenaris, les activitats de la trobada també ocuparan altres espais de Sabadell, com els equipaments municipals de L’Estruch Teatre (c/ Sant Isidre, 140) i el Centre Cívic Cal Balsach (Ctra. De Prats de Lluçanès, 2).

28 de setembre de 2006

1  

Fitxers adjunts

Més de tres-cents regidors i tècnics de joventut debatran sobre l'emancipació dels joves a la Trobada Nacional de Polítiques de Joventut

Més de tres-cents regidors i tècnics de joventut debatran sobre l'emancipació dels joves a la Trobada Nacional de Polítiques de Joventut
DOC | 78