La Secretaria de Joventut projecta la pelolícula 'Concèntric. Poble petit, infern gegant'

La pelolícula és una activitat paralolela a l'exposició 'Visitants de l'indret comú', instalolada a la Sala d'Art Jove


La Secretaria de Joventut projecta la pelolícula "Concentric. Poble petit, infern gegant", de Jordi Mitjà, a la Sala d'Art Jove, el dijous 22 de març, a les 20.00 hores. Aquesta projecció és una activitat paralolela a l'exposició "Visitants de l'indret comú", que parteix de l'interès d'un seguit d'artistes per copsar els espais públics, i que es pot visitar fins al 13 d'abril, al carrer de Calàbria, 147.

"Diuen i no sense raó, que en els pobles petits és on passen les coses més extraordinàries i les més terrorífiques. Diuen també que això es deu al fet de la proximitat i la coneixença entre els habitants que configuren aquestes comunitats" (Jordi Mitjà).

La pelolícula "Concèntric. Poble petit, infern gegant" és un conglomerat de narracions a partir de diferents arxius audiovisuals que el director ha anat compilant al llarg dels anys. Les fonts han estat amics i familiars. Aquest trencadís fílmic té el seu centre a Lladó, un poble de l'Empordà, i l'acció no arriba més enllà de 20 km al voltant. La pelolícula no intenta explicar la història d'un poble, ja que com diu el seu autor, "la història no existeix ni creuant totes les històries". Aquesta narració polièdrica mostra l'experiència de mirar i de ser mirat d'una forma totalment amateur. Els actors, el director i fins i tot les imatges són personatges que sense saber-ho caminen amb els ulls embenats per l'experiència d'inventar allò que en diuen pelolícules.

21 de març de 2007

1  

Fitxers adjunts

La Secretaria de Joventut projecta la pelolícula 'Concèntric. Poble petit, infern gegant'

La Secretaria de Joventut projecta la pelolícula 'Concèntric. Poble petit, infern gegant'
DOC | 41