En l'acte de presa de possessió del càrrec ha explicat que impulsarà un Pacte Nacional per a l'Emancipació juvenil, fomentarà la participació juvenil i garantirà la transversalitat de les polítiques de joventut

Acompanyat per la consellera d’Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, el nou secretari general de Joventut, Eugeni Villalbí, ha pres possessió del càrrec al capdavant de la Secretaria General de Joventut. Eugeni Villalbí, ha volgut agrair l’assistència de la consellera d’Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, en l’acte de presentació que ha tingut lloc avui dilluns 4 de desembre davant dels treballadors de la Secretaria General de Joventut.

Tal com publica el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) núm. 4773A de divendres 1 de desembre de 2006, que ha fet oficial el seu nomenament, Eugeni Villalbí es fa càrrec d’aquesta secretaria que amb el nou Govern ha passat del Departament de Presidència al d’Acció Social i Ciutadania.

Principals línies de treball

Segons ha dit el nou secretari general de Joventut, les principals línies de treball que desenvoluparà aquesta Secretaria durant la present legislatura van encaminades a aconseguir tres objectius: impulsar un Pacte Nacional per a l’emancipació juvenil, que incorpori els àmbits de l’educació, l’ocupació, l’habitatge, la participació, la mobilitat i les llibertats personals; fomentar la participació juvenil a través del moviment associatiu, per a l’educació en el compromís, la implicació en la presa de decisions i la cohesió social i nacional; i, finalment, garantir la transversalitat, la interdepartamentalitat i la interinstitucionalitat de les polítiques de joventut.

Per assolir aquests objectius Eugeni Villalbí ha manifestat la seva voluntat de fer que el Pla Nacional de Joventut sigui l’eina de governabilitat i de participació d’aquestes polítiques.

 De les Terres de l’Ebre

Nascut a la Sénia (el Montsià), el 25 de juny de 1978, Eugeni Villalbí ha cursat estudis d'Enginyeria Tècnica d'Obres Públiques, especialitat en Transports i Serveis Urbans, i ha desenvolupat tasques de direcció d'obra dins el sector de l'enginyeria civil fins al juliol de 2003. Ha estat secretari tècnic del Consell Municipal de Gais, Lesbianes i Homes i Dones Transsexuals de l’Ajuntament de Barcelona.

Des de 2005 ha estat responsable del Programa per al Col•lectiu Gai, Lesbià i Transsexual de la Generalitat de Catalunya. Ha estat també membre del Secretariat del Consell de Joventut de Barcelona en nom de les Joventuts d’Esquerra Republicana (JERC), on milita des de 1997. Va formar part de la comissió organitzadora del Festival Mundial de Joventut a Barcelona el 2004.

És militant d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) des de 2000, ha format part de l’executiva de les JERC de Barcelona com a Secretari d’Associacionisme (2000-2003) i com a secretari de Política Municipal (2003-2005). L’any 2003 va ser nomenat president del Consell Nacional de les JERC i des de finals de 2005 és el secretari nacional de Moviments Socials i Associacionisme.

El nou secretari general de Joventut és el president d’ERC de les Corts i és conseller nacional d’ERC.

 4 de desembre de 2006

1  

Imatges

La consellera d'Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, i el secretari general de Joventut, Eugeni Villalbí

La consellera d'Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, i el secretari general de Joventut, Eugeni Villalbí 305