La consellera de Benestar i Familia, Carme Figueras, i l'alcaldessa de Badalona, Maite Arqué, han presidit aquesta tarda al Centre Cívic Municipal de Sant Roc la constitució del Consorci Badalona Sud. L'acte també ha comptat amb la presència de la delegada del Govern a Barcelona, Carme San Miguel; la secretària general del Departament de Benestar i Família, Anna Maria Miró; el secretari general del Departament de Medi Ambient, Ricard Fernàndez; el director general d'Ocupació del Departament de Treball, Francesc Castellana; el director dels serveis territorials a Barcelona del Departament d'Educació, Jaume Pallarols; el director de Serveis del Departament de Justícia, Jordi Sisquella; el director del Servei Català de la Salut, Carles Manté; i diversos regidors i regidores de l'Ajuntament de Badalona.

El Consorci Badalona Sud és un ens integrat al 50% per la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Badalona tot i que s'hi poden adherir les administracions i entitats que ho demanin. La seva funció és gestionar i executar les actuacions que les dues administracions duen a terme conjuntament als barris del sud de la ciutat (Sant Roc, Artigues, Remei i Congrés Eucarístic). L'ens neix amb un pressupost de 719.160 euros (ampliables) per a la posada en funcionament i l'execució dels primers programes específics d'actuació.

El Consorci s'organitza a través d'un plenari, l'òrgan superior, una presidència i una comissió executiva permanent. El plenari està format per un màxim de 16 membres: la meitat dels quals nomenats per l'Ajuntament de Badalona i l'altra meitat per la Generalitat.

Per part de la Generalitat:

- Consellera de Benestar i Família, Carme Figueras

- Secretària General de Benestar i Família, Anna Maria Miró

- Delegada del Govern a Barcelona, Carme San Miguel

- Director del SCS, Carles Manté

- Secretari General de Medi Ambient, Ricard Fernández

- Director de Serveis de Justícia, Jordi Sisquella

- Director General d'Ocupació, Francesc Castellana

- Director del Serveis Territorials a Barcelona del Departament d'Educació, Jaume Pallarols

Per part de l'Ajuntament de Badalona:

- Alcaldessa de Badalona, Maite Arqué

- Primer Tinent d'Alcalde, Eduard Tortajada

- Regidora de l'Àmbit de Serveis a les Persones, Roser Castillo

- Regidor de l'Àmbit de Serveis a la Comunitat, Julián Garcia

- Regidor de Drets Civils i Convivència, Jaume Vives

- Regidor d'Educació, Àlex Mañas

- Regidor del Grup Municipal CiU, Jordi Subirana

- Regidora del Grup Municipal PP, M. Jesús Hervàs

La presidència del Consorci correspon de forma rotatòria i per períodes d'un any a la persona titular del Departament de Benestar i Família i a la persona titular de l'Alcaldia de l'Ajuntament de Badalona. La consellera Carme Figueras ostentarà la presidència fins al 31 de desembre de 2006 i l'1 de gener de 2007 cedirà aquesta responsabilitat a l'alcaldessa de Badalona, Maite Arqué, que en aquest primer any dirigirà la Comissió Executiva Permanent.

El Consorci té sis àmbits d'actuació

Els àmbits d'actuació de l'ens són: social, laboral, cultural, educatiu, sanitari i de seguretat. També es preveuen actuacions en el parc d'habitatges i en l'execució dels equipaments propis dels diferents àmbits, d'acord amb les actuacions urbanístiques i d'infraestructura de l'Ajuntament de Badalona.

Aquestes accions pretenen orientar-se també des d'un punt de vista unitari, defugint de la simple acumulació d'actuacions. Per això, des del Consorci es buscarà consolidar accions que ja es duen a terme però també promoure de noves. A més, s'elaboraran indicadors de valoració que permetin comprovar l'impacte i l'eficàcia de les actuacions.

Les prioritats d'actuació se centren en els àmbits següents:

- Mesures d'intervenció en el mercat immobiliari i de detecció i control de la sobreocupació lucrativa irregular d'habitatges.

- Actuacions diverses sobre el parc d'habitatges i locals existents

- Mesures d'intervenció conjunta i transversal en la utilització de recursos en la prevenció i l'atenció a les drogodependències.

- Actuacions del Pla d'Acollida d'Immigració per a l'any 2006 i posteriors.

- Mesures d'intervenció dissenyades per a la reducció de l'absentisme escolar.

- Actuacions dirigides a la millora social de la població de l'àmbit

- Propostes per a la millora i el manteniment de l'espai públic.

- Actuacions de prevenció policial i de prevenció social, adreçades a la millora de la percepció de la seguretat i la reducció de la conflictivitat.

- Plans d'ocupació i formació ocupacional adaptats a la casuística de la població de la zona.

- Altres actuacions de desenvolupament social, cívic, cultural i econòmic de les famílies.

1  

Imatges

La consellera Carme Figueras i l'alcaldessa Maite Arqué

La consellera Carme Figueras i l'alcaldessa Maite Arqué 920