Drets Socials

La consellera Anna Simó inaugura el VII Saló de la Gent Gran de Catalunya, Fira Gran 2005

query_builder   15 juny 2005 14:00

event_note Nota de premsa

La consellera Anna Simó inaugura el VII Saló de la Gent Gran de Catalunya, Fira Gran 2005

La consellera de Benestar i Família lliura els Premis de Fira Gran 2005 dedicats als àmbits cultural, professional, esportiu, cívic i socialEl Departament de Benestar i Família hi participa amb una carpa on es realitzaran exposicions informatives, conferències i activitats

La consellera de Benestar i Família Anna Simó ha inaugurat la setena edició de Fira Gran 2005, avui dimecres 15 de juny. El Saló de la Gent Gran de Catalunya, que compta amb la participació i la col·laboració del Departament de Benestar i Família, s’ha instal·lat al Moll de la Barceloneta (Port Vell de Barcelona) i restarà obert al públic del 15 al 19 de juny.

El Departament de Benestar i Família hi participa en aquest Saló de la Gent Gran de Catalunya amb una carpa amb tres espais amb continguts diferenciats: un espai d’exposició informativa sobre diferents programes dedicats a la gent gran, un altre espai de conferències i activitats, i un altre espai amb informació general del Departament de Benestar i Família per a la gent gran.

A més, el Departament de Benestar i Família, a través de la Direcció General d’Actuacions Comunitàries i Cíviques, ha finançat la presència a Fira Gran 2005 de dotze entitats de Catalunya que comptaran amb estand propi. Aquestes entitats són: les agrupacions Aules de Formació Permanent per a la Gent Gran de Catalunya, l’Agrupació de Treballadors Jubilats de Catalunya, l’Associació Ciutadana pels Drets de les Dones, l’Associació de Jubilats Forçosos, l’Associació de Jubilats i Pensionistes de CCOO, l’Associació de Jubilats i Pensionistes de la UGT, l’Associació Promotora de l’Orientació del Consum de la Gent Gran, l’Associació de Voluntaris, la Coordinadora Nacional de Jubilats i Pensionistes, la Federació d’Associacions de la Gent Gran de Catalunya, la Federació d’Organitzacions Catalanes Gent Gran, Fons de Coneixements i Experiència.

Potenciar el Consell de la Gent Gran de Catalunya

En un dels espais s’exposa i s’ofereix informació sobre el Consell de la Gent Gran de Catalunya (Cggcat) i sobre l’Oficina per a la Promoció dels Drets i la Defensa de la Gent Gran. El Consell és l’òrgan consultiu i de participació del Departament de Benestar i Família que assumeix la màxima representació de la gent gran de Catalunya davant de les institucions.

El Departament de Benestar i Família impulsa aquest Consell, que és l’òrgan de màxima representació de les persones grans del país perquè actuï amb la màxima autonomia, augmentant la presència i el protagonisme social per poder consolidar aquest organisme com a referent en l’àmbit de les persones grans a Catalunya.

Entre les principals funcions del Consell de la Gent Gran de Catalunya destaca: informar sobre els projectes normatius, estudiar i fer propostes de participació, col·laborar en la preparació de temes i documents, informar sobre les associacions de persones grans i les organitzacions locals i comarcals en matèria de gent gran i assessorar-les, i respondre a les consultes que li siguin formulades pels diferents organismes de la Generalitat.

En els últims mesos, cal destacar que el Consell ha realitzat avenços importants, activant la seva capacitat de treball, dotant-se de recursos i d’eines que faciliten la comunicació, dinamitzant els consells consultius de gent gran de les comarques, fent difusió de la Carta dels Drets i Deures de la Gent Gran i, per primera vegada a Catalunya i al món, fent servir la seva veu en el Parlament de Catalunya amb motiu del Dia Internacional de la Gent Gran.

La creació de noves comissions de treball que ha impulsat el Consell de la Gent Gran de Catalunya és un bon indicador d’aquest dinamisme d’aquest òrgan, i evidencia el grau de compromís i de responsabilitat que han assumit els seus membres amb el teixit associatiu que representen. Actualment, el Consell treballa en l’organització del 5è Congrés Nacional de la Gent Gran que es convocarà per a finals del mes de maig de 2006.

Programació de l’Àgora de la Gent Gran

A l’espai de l’Àgora de la Gent Gran de la carpa del Departament de Benestar i Família s’han programat una sèrie de conferències i activitats sobre temes d’especial interès per a la gent gran. Les sessions s’inicien dimecres 15 i finalitzen diumenge 19 de juny, coincidint amb el calendari de Fira Gran, en horari de matí (d’11 a 14 hores) i de tarda (de 17 a 19 hores).

La programació d’activitats de l’Àgora de la Gent Gran està formada per conferències, vídeo-col·loquis, taules rodones, xerrades i tallers. Cadascuna de les activitats van a càrrec d’entitats i institucions competents en cadascun dels temes que s’hi tracten, com ara: la Direcció General de Trànsit, la Fundació la Caixa, el Col·legi de Farmacèutics, la Fundació Catalana de l’Esplai o els Mossos d’Esquadra.

La programació, amb els temes seleccionats i les persones que intervindran, es detalla en una taula annexa a aquest comunicat de premsa.

Lliurament dels VI Premis de Fira Gran

Coincidint amb l’inici del saló de la gent gran de Catalunya, aquest matí la consellera Anna Simó també ha lliurat els VI Premis de Fira Gran, dedicats als àmbits cultural, professional, esportiu, cívic i social. L’acte ha tingut lloc a l’Àgora de la Gent Gran de la carpa del Departament de Benestar i Família.

Les persones i les entitats guardonades aquest any han estat:

En l’àmbit professional, Carme Balcells, per la seva reconeguda activitat en el món literari i editorial. En l’àmbit cultural, Roser Capdevila, per la seva reconeguda activitat en el món de la il·lustració. En l’àmbit esportiu, Joan Segarra, per la seva trajectòria futbolística. En l’àmbit cívic i social, Dolors Colom, pel seu reconegut treball en el camp social; i el programa “Aprendre amb la gent gran”, del Districte de Sants-Montjuïc de Barcelona, per ser una iniciativa que treballa per millorar la qualitat de vida de la gent gran. El Premi Especial de Fira Gran aquest any ha estat per a la Coordinadora Nacional de Jubilats i Pensionistes.

1  

Fitxers adjunts

Annex al comunicat sobre el programa d'activitats de l'Àgora de la Gent Gran del Departament de Benestar i Família

Annex al comunicat sobre el programa d'activitats de l'Àgora de la Gent Gran del Departament de Benestar i Família
DOC | 50

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia