La consellera de Benestar i Família, Carme Figueras, i l'alcalde de Cornellà de Llobregat, Antonio Balmón, han signat avui un conveni de col·laboració per a la construcció i la posada en funcionament de la futura Residència assistida i Centre de dia per a la gent gran "Verdaguer". La construcció d'aquest equipament obeeix a raons d'interès públic i social atès l'elevada necessitat d'aquest tipus d'equipaments a la ciutat.

Segons el conveni, aquest nou equipament tindrà una capacitat de 152 places residencials i 30 diürnes i s'ubicarà en uns terrenys de propietat municipal situats al número 45 de l'Avinguda de Salvador Allende. El pressupost total de licitació serà de 7.099.000 euros i mitjançant l'acord establert, l'Ajuntament de Cornellà cedirà el solar i facilitarà els permisos de les obres per a la construcció d'aquest equipament.

El Departament de Benestar i Família es compromet a cooperar en el finançament de la construcció de l'equipament amb un import màxim de fins a 2.000.000 d'euros. A més, a partir de la posada en funcionament de la residència i el centre de dia, es compromet a concertar, com a mínim, el 20% de les places residencials i el 100% de les places diürnes que s'integrin en la Xarxa Bàsica de Serveis de Responsabilitat Pública. La concreció del nombre definitiu de places depenen del desenvolupament del projecte.

1  

Imatges

La consellera Carme Figueras i l'alcalde de Cornellà, Antonio Balmón

La consellera Carme Figueras i l'alcalde de Cornellà, Antonio Balmón 458