- Sala de premsa
- Notes de premsa
- La coral i el grup de teatre Tots els colors, formats per parelles lingüístiques d'Osona, actuaran divendres 17 i dissabte 18 de juny a Vic
query_builder 15 juny 2005 15:48
event_note Nota de premsa
La Coral Tots els Colors, dirigida per l’argentina Romina Ferrari, interpretarà quatre peces musicals: El cucut, la cançó popular alemanya Estol de primavera la cançó popular angolesa O, desayo, i Oe le le. El grup de teatre Tots els Colors, que dirigeix Dolors Ramon, representarà set contes de Pere Calders i un altre, Qui som?, escrit per Khalifa Allaoui, amazic que viu a Osona de fa poc. Els contes de Pere Calders que s’han triat són Demà a les tres de la matinada, Arbre domèstic, Invasió subtil, Nit de pau i bones festes, Hora en punt, Cicle de terror i El dia del judici.
Les entrades es venen anticipadament a l’Ajuntament de Vic i al Centre de Normalització Lingüística d’Osona, i també es poden reservar amb un correu electrònic dirigit a l’adreça dsola@cpnl.org. El preu de les entrades és d’1 euro, i el preu de suport, de 5 euros.
Dissabte 18, cloenda del projecte de Voluntaris per la llengua 2004-2005
Coincidint amb aquestes actuacions, se celebrarà el dissabte 18 de juny la cloenda del projecte de Voluntaris per la llengua del període 2004-2005. Amb aquest motiu, Les parelles lingüístiques de Centelles, Balenyà, Manlleu, Roda de Ter, Torelló i Vic han convidat les parelles de Santa Perpetua de la Mogoda. A les 6 de la tarda, un centenar de persones, integrants de les parelles lingüístiques de les poblacions assenyalades, faran una visita guiada a Vic, i més tard assistiran a l’actuació de la Coral i el Grup de Teatre Tots els Colors.
El projecte de parelles lingüístiques
El projecte de les parelles lingüístiques posa en contacte dues persones, una que està aprenent català amb una altra que ja el parla. Aquestes dues persones es troben per fer una cosa tan senzilla i natural com parlar, parlar en català. Gràcies a aquestes converses i a altres activitats conjuntes que fan, aconsegueixen no només que la nostra llengua sigui la llengua comuna, de relació, sinó que, de mica en mica, es coneguin i comencin a teixir, gràcies al fil de la llengua, uns llaços solidaris, d’amistat que van ordint un teixit social sòlid que és la base d’una societat catalana, solidària, democràtica i lliure.
1