El Departament de Benestar i Família, amb la cololaboració de la Federació Catalana de Voluntariat Social i Barcelona Voluntària, organitza l'Assemblea General de Centre Europeu del Voluntariat (CEV) a Barcelona, els dies 27 i 28 octubre. És la primera vegada que aquest organisme europeu es reunirà a Catalunya i a l'Estat espanyol.

El CEV, amb seu a Brussel·les, està format pels centres de voluntariat dels països europeus. Entre els objectius d’aquesta organització d’àmbit europeu, destaquen: el fòrum de debat del voluntariat europeu, l’intercanvi d’informacions, la realització de formació, el desenvolupament, la recerca i la innovació en l’àmbit del voluntariat. Entre els últims projectes destaca la redacció del “Manifest europeu del voluntariat” i un estudi comparatiu de les lleis europees de voluntariat. A més, exerceix les funcions d’interlocució per als temes de voluntariat davant de la UE i l’ONU.

En l’assemblea general del CEV de l’any passat, que va tenir lloc a Wolverhampton (Anglaterra), es va aprovar la candidatura de Barcelona per a l’organització de l’assemblea per al 2006. Aquesta assemblea, en la qual hi participaran representants d’entitats de voluntariat de 22 països diferents, tindrà lloc al Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada (carrer d’Ausiàs Marc, 40) i tractarà els temes de “L’eficàcia i la innovació en la connexió de xarxes i la mobilització”.

Per a aquesta assemblea també s’hi ha convidat a una representació de l’ONU, de diputats catalans al Parlament Europeu, del Ministeri de Treball i Afers Socials, de l’Ajuntament de Barcelona i del Patronat Català pro Europa. També hi haurà una representació de 30 entitats catalanes vinculades amb el Consell del Voluntariat i el Pla Nacional d’Associacionisme i Voluntariat.

L’àmbit de les ponències dedicat a la “connexió de xarxes” abordarà els temes del potencialment de la difusió, la influència en les polítiques públiques, l’elaboració de campanyes, la realització de projectes de formació d’àmbit europeu i la connexió de xarxes de voluntariat internacionals. L’altre àmbit estarà centrat en la “mobilització”, tant de persones voluntàries, com de la gent i els mitjans de comunicació.

L’assemblea general s’iniciarà divendres 27 d’octubre amb la reunió del Consell de Direcció del CEV, en una sessió tancada que servirà per valorar les actuacions més recents i plantejar propostes de futur.

Per al dissabte 28 d’octubre està convocada la reunió plenària, en la qual hi participen, a més dels membres del CEV, unes 50 entitats catalanes de l’àmbit del voluntariat. L’obertura d’aquesta sessió anirà a càrrec del director general d’Actuacions Comunitàries i Cíviques del Departament de Benestar i Família, Ricard Armengol, que estarà acompanyat pels representants del CEV, la Federació Catalana de Voluntariat Social i Barcelona Voluntària.

En aquesta sessió plenària es presentaran, entre d’altres, els projectes de Creu Roja Internacional i de creació el Consell del Voluntariat a càrrec el Departament de Benestar i Família. La sessió de dissabte continuarà amb vuit tallers realitzats pels representants de Romania, Catalunya, Escòcia, Anglaterra, Alemanya, Hongria i Irlanda sobre experiències a debatre en aquests països.

Coincidint amb l’assemblea General, des de Xarxanet.org, portal de l\'associacionisme i el voluntariat de Catalunya impulsat pel Departament de Benestar i Família amb l\'objectiu de potenciar les noves tecnologies en aquest sector presentarà un nou portal de projecció internacional.

Com a clausura de l’assemblea del CEV, totes les persones participants tindran l’oportunitat de conèixer Barcelona el diumenge 29 d’octubre. L’Ajuntament de Barcelona ha programat dos recorreguts culturals per la ciutat, un dedicat al modernisme i l’altre dedicat a l’època medieval. D’altra banda, el FC Barcelona també oferirà una visita a les instal·lacions del Camp Nou.

1  

Fitxers adjunts

Programació de l'assemblea de la CEV

Programació de l'assemblea de la CEV
PDF | 63