La consellera de Benestar i Família, Carme Figueras, i l\'alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, han signat un acord de col·laboració institucional en matèria de serveis socials i de suport a les famílies. L\'acte de signatura de l\'acord ha tingut lloc a la seu del Departament de Benestar i Família, avui divendres 25 d\'agost, a les 12 del migdia.

Fruit d\'acord de col·laboració, Sabadell comptarà amb dos nous establiments d\'acolliment residencial per a gent gran, dues residències per a l\'atenció de persones amb discapacitat psíquica i la posada en funcionament d\'un servei de punt de trobada per al suport a les famílies.

Per a la construcció de les residències per a la gent gran, l\'Ajuntament de Sabadell es compromet a aportar dos solars: un situat a l\'avinguda d\'Estrasburg; i un altre al carrer de Diego de Almagro. En el primer projecte, el Departament té la voluntat de reconèixer fins al 70% de les places per a destinar-les a persones beneficiàries del programa de suport a l\'acolliment residencial per a gent gran. En el segon projecte, el Departament es farà càrrec de la construcció, la posada en funcionament i la gestió.

Respecte a la posada en funcionament de les dues residències per a l\'atenció de persones amb discapacitat psíquica, l\'Associació pro Disminuïts Psíquics de Sabadell (APDP) serà l\'encarregada de gestionar aquests dos equipaments, amb la col·laboració del Departament i l\'Ajuntament de Sabadell. En concret, l\'Ajuntament té previst cedir els solars, que estaran situats al barri de Can Roquetes, i el Departament col·laborarà econòmicament en la construcció dels centres i concertarà un nombre determinat de places. En relació a la capacitat dels dos equipaments, està previst que un d\'ells tingui 30 places, mentre que el segon disposi de 60 places i 15 més d\'atenció especialitzada diürna.

Pel que fa al Punt de Trobada, el Departament de Benestar i Família i l\'Ajuntament de Sabadell han acordat ampliar el seu àmbit d\'actuació a tot el partit judicial de Sabadell. Aquest servei té per objectiu promoure un servei de suport a les famílies amb la finalitat d\'assegurar la protecció dels menors i per garantir el règim de visites dels fills i les filles en un lloc neutral.

Més dotació per a programes socials

L\'acord també preveu la formalització del protocol per al 2006 del Conveni Marc 2005-2008, subscrit entre el Departament de Benestar i Família i l\'Ajuntament de Sabadell. Està previst que l\'aportació de la Generalitat augmenti al voltant d\'un 20% respecte al protocol del 2005, fet que permetrà reforçar els serveis socials d\'atenció primària i d\'atenció especialitzada de Sabadell, així com els serveis socials d\'atenció a la infància i l\'adolescència, les activitats en l\'àmbit de les famílies monoparentals i les actuacions comunitàries i cíviques contra l\'exclusió social a la ciutat del Vallès Occidental.

1  

Imatges

Foto signatura conveni

Foto signatura conveni 1016